Ponta: Basescu e personal interesat in proiectul de la Rosia Montana, a promis sprijin inca din 2004

29-08-2011 16:55

Victor Ponta si Crin Antonescu

Presedintele PSD, Victor Ponta, sustine ca pozitia lui Traian Basescu in legatura cu exploatarea miniera de la Rosia Montana este motivata de un interes personal al acestuia. Astfel, presedintele Romaniei ar fi promis sprjiin inca din anul 2004.

"Traian Basescu a anuntat sprijin pentru Gold Corporation in campania electorala din 2004 si astept in continuare de la Gold Corporation sa ne spuna daca in schimbul anuntului din campanie domnul Basescu a primit si bani. Au trecut sapte ani de cand a promis sprijin si a primit, probabil, sprijin, timp in care Traian Basescu s-a comportat fata de Gold Corporation la fel ca in cazul altora carora le-a promis sprijin: a dat teapa si a mintit", a declrata presedintele PSD.

Mai mult, Victor Ponta a sustinut ca argumentele invocate de Traian Basescu in favoarea exploatarii de la Rosia Montana sunt "pentru prosti". Intrebat daca are dovezi in sprijinul acestor afirmatii, presedintele PSD a raspuns:

"Dovezi? Sa va spun cum este treaba cu dovezile. Presedintele, care are in directa coordonare serviciile, procuratura si alte institutii ale statului, a zis ca stie ca Mircea Geoana a primit bani. Eu am verificat in scriptele partidului si nu exista asa ceva, ca daca era cazul il pedepseam pe Geoana. Daca Basescu are de la vreo structura a statului vreo informatie in acest sens, sa o faca publica. Dar el minte, pe stilul lui, spunand ca daca a luat el bani, au luat si altii".

Si liderul PNL, Crin Antonescu, a acuzat implicarea presedintelui in proiectul de la Rosia Montana, el afirmand ca este "cu totul nepotrivita" pronuntarea in acest proiect.

"Este foarte evident deja ca presedintele este interesat in aceasta chestiune, este interesat personal si politic si nu scapa nimanui faptul ca vorbele sale fac bani: cresc actiuni, scad actiuni", a spus Antonescu, citat de Mediafax.

Sfaturi de la Basescu: cum sa-i convingeti pe romani sa exploatati aurul de la Rosia Montana

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26