PNL va contesta din nou la Curtea Constituţională legile justiţiei

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Ludovic Orban, PNL
Inquam

PNL a anunţat luni, după raportul final dat de comisia specială care a modificat legile justiţiei, că le va ataca din nou la Curtea Constituţională, acuzând că şedinţa comisiei a fost „sub imperiul grabei şi al superficialităţii”.

„Şedinţa comisiei speciale de astăzi a fost, de asemenea, sub imperiul grabei şi al superficialităţii, aşa cum s-au desfăşurat o bună parte din lucrările acestei comisii.

Am fost convocaţi undeva încursul după-amiezii de ieri, nu ni s-a comunicat până azi dimineaţă la orele 10.00 niciunul dintre amendamentele care urmau dezbătute", a declarat Ioan Cupşa, potrivit News.ro.

El spune că PNL va ataca la CCR legile, deoarece au fost create ”suficiente motive pentru ca textele care vor fi adoptate ca urmare a reexaminării să fie declarate în bună măsură neconstituţionale".

"PNL va ataca din nou la Curtea Constituţională (legile justiţiei – n.r.). Au creat suficiente motive pentru ca textele care vor fi adoptate ca urmare a reexaminării să fie declarate în bună măsură neconstituţionale. O vom face pentru că au fost modificate în această procedură de reexaminare texte care n-au fost declarate neconstituţionale de către CCR. De asemenea, n-au aplicat cu corectitudine decizia CCR pentru acele texte care au fost declarate neconstituţionale. Au adăugat texte noi la textele care au fost adoptate ulterior. Ne vedem la CCR şi ne vom vedea după aceea, din nou, în această procedură de reexaminare", a continuat acesta.

De asemenea, deputatul USR Stelian Ion a acuzat din nou că în raportul comisiei au fost votate unele amendamente, iar la votul din plenul Camerei Deputaţilor au ajuns într-o altă variantă.

Amendamentele nu s-au regăsit toate în acele rapoarte şi au fost chestiuni votate într-un anumit fel în comisie şi într-o altă variantă s-au regăsit în rapoarte. Iarăşi o chestiune foarte gravă, solicitarea USR de a fi prezenţi la aceste discuţii şi magistraţii, reprezentanţii CSM, reprezentanţii asociaţiilor profesionale ale magistraţilor, nu a fost primită de către PSD. Au considerat dumnealor că le ştiu pe toate, că pot face aceste texte pe genunchi şi lucrul acesta va afecta”, a spus Stelian Ion.

El a afirmat că, după votul final din Senat, USR va ataca alături de PNL cele trei legi ale justiţiei la CCR.

Sperăm ca după ce vor fi votate în Senat aceste legi, să putem avea încă o dată posibilitatea să le contestăm alături de PNL, dacă vor dori şi colegii noştri să facem această obiecţie de neconstituţionalitate împreună, noi ne-am manifestat disponibilitatea să lucrăm şi să ne oferim experienţa pe care am avut-o în această comisie pentru a face opoziţie în comun la CCR”, a adăugat deputatul.

Comisia specială de modificare a legilor justiţiei a dat luni raport de admitere pe cele trei legi ale justiţiei, după ce au fost dezbătute şi votate amendamentele depuse de senatori, urmând ca legile să intre la votul final din plenul Senatului.

În urma amendamentelor depuse de senatori, legile justiţiei nu au suferit modificări de fond faţă de forma adoptată de Camera Deputaţilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!