Pivniceru a fost fotografiata in masina fiului lui Nastase: Pana luni decid daca mai vin la Justitie

Ultima actualizare: 17-09-2012 05:53

Judecatoarea Mona Pivniceru, propusa sa conduca Ministerul Justitiei, a fost fotografiata in timp ce se urca in autoturismul fiului cel mare al lui Adrian Nastase

Fotografiile ar fi fost realizate in urma cu cateva zile, cand masina lui Andrei Nastase a transportat-o pe Pivniceru intr-un bloc din Capitala, unde locuiesc mai multi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), conform Mediafax care citeaza Romania TV.

Judecatoarea Mona Pivniceru - reprezentanta magistratilor instantei supreme in Consiliul Superior al Magistraturii - si-a dat demisia, in 8 august, din functia de membru al CSM, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numit ministru al Justitiei.

Anterior, CSM a respins, cu unanimitate de voturi, detasarea in functia de ministru a Monei Pivniceru. CSM a avertizat ca investirea intr-o functie de demnitate publica a unui judecator, a carei detasare nu a fost admisa, este ilegala, generand o stare de incompatibilitate pentru magistratul in cauza.

CSM:Ar putea exista o analiza in cazul Pivniceru, dar doar Inspectia Judiciara se poate autosesiza

Consiliul Superior al Magistraturii nu se poate autosesiza in cazul Monei Pivniceru privind buna reputatie profesionala, intrucat aceasta este doar de competenta Inspectiei Judiciare, care ar putea sa faca o analiza, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al CSM, Monica Prejmereanu.

Ea a precizat ca autosesizarea privind buna reputatie a unui magistrat intra doar de competenta Inspectiei Judiciare.

"Poate sa existe o analiza la nivelul CSM, al Inspectiei Judiciare, ca sunt aspecte care vizeaza un membru al CSM, chiar fie el demisionar, dar nu pot sa spun ca CSM s-ar putea autosesiza, mai ales ca pe o autosesizare nu avem cadru legal. CSM nu poate sa se autosesizeze pe buna reputatie, ci doar Inspectia Judiciara", a spus Monica Prejmereanu.

Purtatorul de cuvant al CSM a adaugat ca exista o discutie la nivel institutilor in cazul Monei Pivniceru, dar in acest moment nu este luata o decizie.

Mona Pivniceru, pentru GANDUL.INFO: Pana luni ma gandesc daca mai vreau sa fiu ministrul Justitiei

Contactata de gandul, Mona Pivniceru, care a fost propusa de Victor Ponta pentru postul de ministru al Justitiei, a declarat ca nu stia ca masina in care s-a urcat este a lui Andrei Nastase.

"Sunt niste imagini care arata ca nu suntem liberi in aceasta tara. Abia acum am aflat ca este masina lui Andrei Nastase. Nu stiam in ce masina ma urc. De unde sa stiu eu a cui e masina? A venit cineva sa ma ia de la mine pana la tine si punct. Nu am intrebat eu a cui e masina. Ce era sa fac eu, sa il dau jos sa il interpelez: «Cine esti? Cine e mama? Cine e tata?» M-a sunat Mariana Alexandrescu", a declarat Mona Pivniceru, pentru gandul.info.

Mona Pivniceru a spus ca pana luni 20 august se gandeste daca mai accepta nominalizarea pentru postul de ministru al Justitiei.
"Pana luni ma mai gandesc ce fac, daca mai merg la minister", a mai declarat Pivniceru.

Ea a mai spus ca nu trebuie sa dea socoteala cu ce face in timpul liber si ca nu intelege care este ratiunea pentru care a ajuns subiect public.

"(Situatia de fata) ma determina la ceva mult mai simplu. E mai bine sa imi vad de treaba mea, pentru ca practic nimeni nu mai circula liber. Ce rost are sa imi pun eu viata pe tapet?! Care ar fi ratiunea pentru care eu am ajuns subiect public? Cu cine ma vad sau cu cine umblu?! Sunt un om liber, domnule! Nu stiu daca voi renunta... ma gandesc. Este culmea sa dau eu socoteala cu ce fac eu in timpul liber. Ma intereseaza pe mine de Adrian Nastase? Nastase a facut ce a facut. Acuma il doare capul pe el", a spus Mona Pivniceru.

Judecatoarea a precizat ca Mariana Alexandrescu, care lucreaza la Parlament, a luat-o cu masina pana la ea acasa, iar daca aceasta are relatii cu Nastase, este doar treaba ei.

"Daca Mariana care a venit si m-a luat cu masina are relatii cu ei, cu Nastase, este strict treaba ei. Trebuia sa intreb eu a cui e masina? Da' ce, traiesc in padure? Sunt salbatica? Aflu acum de la dumneavoastra ca e masina lui Andrei Nastase. Adriana Alexandrescu Mariana lucreaza la Parlament. Ea a fost cea care m-a luat cu masina. Ea ne-a sprijinit cu legea. I-a murit sotul acuma o luna. Ma duc si eu ca un om cu bun simt. Ca asa trebuie sa fim noi, oamenii. Deci doamna Alexandrescu m-a luat cu masina pana la ea acasa si astia m-o pozat. Nu se poate asa! Faptul ca pronunt un cuvant inseamna ca trebuie sa fiu decapitat? Ma intalnesc cu cineva - trebuie sa dau socoteala? Prea e nebuna lumea... Eu analizez daca este bine sa ma expun la o asemenea panarama. Nu pot sa merg o suta de metri fara sa fiu urmarita? Suntem intr-o republica in care suntem urmariti. De maine sa pozeze pe cine vor ei", a adaugat Pivniceru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO