PDL cere reactivarea Comisiei Schengen din Parlament; Stroe sa mearga in Franta de urgenta

03-10-2013 14:27


Alin Tise

PDL cere reactivarea Comisiei Schengen din Parlament si ii solicita ministrului de Interne, Radu Stroe, sa plece de urgenta in Franta pentru a discuta cu omologul sau Manuel Valls despre aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Vicepresedintele PDL Alin Tise a declarat, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca ministrul Radu Stroe "doarme si este mai precupat de cresterea amenzilor de circulatie", iar acesta trebuie "sa se trezeasca si sa isi apere tara".

"Esecul legat de Schengen este, dincolo de esecul de tara, un esec al guvernarii USL. Mesajul meu pentru ministrul de Interne, Radu Stroe, este sa se trezeasca si sa isi apere tara. M-as fi asteptat ca, in momentul in care ministrul de Interne francez a spus ca Franta nu va vota aderarea Romaniei la Schengen, sa se urce in avion si sa plece in Franta pentru a discuta cu omologul sau aceasta problema. Din pacate, ministrul Stroe doarme si este mai precupat de cresterea amenzilor de circulatie. PDL ii cere sa plece de urgenta in Franta si sa discute cu omologul sau francez despre reprosurile legate de romi, pentru a le lamuri", a spus Tise.

Vicepresedintele PDL a precizat ca partidul pe care il reprezinta cere reactivarea Comisiei Schengen din Parlament.

"PDL cere si reactivarea Comisiei Schengen din Parlament pentru a vedea daca mai putem face ceva pentru a schimba aceasta decizie a Frantei, pentru ca fara acceptul Frantei, Romania nu poate adera la spatiul Schengen", a declarat Alin Tise.

Potrivit acestuia, USL face diverse comisii pentru Rosia Montana sau, probabil, pentru Codul Rutier, iar acum "se face ca ploua" si nu reactiveaza o comisie care exista de anul trecut, formata din reprezentantii tuturor partidelor.

Franta si-a reafirmat ostilitatea fata de intrarea Romaniei si Bulgariei in Spatiul Schengen in actualele conditii de control la frontierele externe ale celor doua tari, a declarat, luni, ministrul francez de Externe Laurent Fabius, conform postului France Inter in pagina electronica.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO