Orban este încrezător în reușita învestirii, deși nu s-a înțeles cu PMP și Pro România

22-10-2019 07:11

Premierul desemnat Ludovic Orban s-a declarat încrezător, la finalul consultărilor de marți cu partidele care au votat moţiunea de cenzură, în şansele de a reuşi învestirea viitorului Guvern, precizând că acestea sunt "foarte mari".

 

Cu toate acestea, până la această oră, liberalii nu au ajuns la un acord cu reprezentanții Pro România și PMP, urmând să fie purtate noi discuții cu aceștia.

"Am stabilit un cadru de colaborare care va fi materializat sub forma unor înţelegeri care vor fi validate în conducerea PNL şi în conducerea formaţiunilor politice. Suntem pe un drum bun, am făcut paşi serioşi înainte şi sunt la fel de încrezător ca şi în momentul desemnării că şansele noastre de a reuşi învestirea Guvernului sunt foarte mari", a declarat Orban la Parlament, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, în cadrul discuţiilor cu partidele, a dat "numele candidaţilor care se află în evaluarea finală".

Ludovic Orban a precizat că a convenit, între altele, să fie abrogate prevederile legate de "fantomaticul Fond de investiţii şi dezvoltare". El a adăugat că punctul de vedere exprimat de formaţiunile politice este acela de a învesti un guvern monocolor liberal.

Lista cu propunerile de miniştri şi programul de guvernare vor fi depuse joi, cel târziu vineri, iar Birourile permanente ale Parlamentului se vor reuni lunea viitoare pentru a se stabili un calendar de audieri care să permită votul de învestitură a guvernului miercuri.

În ceea ce priveşte candidaţii pentru posturile de miniştri, Orban a declarat că aceştia sunt pregătiţi să facă faţă audierilor.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO