Orban: Anticipatele, cea mai bună soluţie. PNL e pregătit și pentru un guvern minoritar

24-09-2019 22:51


Ludovic Orban

Ludovic Orban afirmă că liberalii doresc organizarea de alegeri anticipate, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece de votul Parlamentului, PNL fiind „pregătit” să-şi asume guvernarea, inclusiv sub forma unui guvern minoritar.

Liderul liberal spune că sunt luate în calcul mai multe variante în cazul în care moţiunea de cenzură va fi votată în Parlament.

„Sunt mai multe variante posibile care au fost discutate. Încă nu există un consens, vor urma negocieri. În conformitate cu prevederile Constituţiei, preşedintele României va chema toate partidele la negocieri şi se va căuta o formulă care să beneficieze de o susţinere cât mai largă”, a afirmat Ludovic Orban, marţi, citat de News.ro.

Orban a spus că una dintre posibilităţi este cea a alegerilor anticipare, există cea a unui guvern interimar, după cum există posibilitatea unui guvern construit în jurul PNL sau un guvern cu o susţinere „mai largă”.

„Preferinţa noastră este clară, este pentru anticipate pentru că este cea mai bună soluţie. (...) Astăzi opţiunile politice sunt fundamental diferite faţă de structura actuală a Parlamentului, iar relegitimarea Parlamentului este o chestiune de bun simţ. (...) Am anunţat că, în cazul în care nu reuşeşte un acord politic pentru anticipate, PNL este gata să-şi asume guvernarea”, a mai spus Orban.

El a adăugat că PNL este „pregătit” să-şi sume guvernarea dacă nu se va putea ajunge la un acord politic pentru declanşarea de alegeri anticipate, PNL fiind pregătit inclusiv pentru un guvern minoritar.

Ludovic Orban a mai spus că guvernul va avea cel mult 16 ministere şi că nu a fost discutată încă o eventuală componenţă a viitorului executiv, fiind luate în calcul la nivelul partidului trei – patru nume pentru fiecare portofoliu.

Acesta a catalogat drept „ficţiuni, intoxicări care nu au niciun fel de legătură cu realitatea” articolele de presă care anunţă componenţa unui viitor Guvern format de PNL sau în jurul acestui partid.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a anunțat că a reuşit să strângă peste 233 de semnături din partea parlamentarilor pentru depunerea unei moţiuni de cenzură, acesta fiind numărul de voturi care ar putea duce la căderea Guvernului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO