Nume importante din Guvern, pe "lista neagră" a lui Dăncilă. Ce test trebuie să treacă


Ultimul update: Luni 08 Iulie 2019 19:51
Data publicarii: Luni 08 Iulie 2019 18:26
Categorie: Stiri Politice

După ce şi-a pus oamenii apropiaţi în fruntea partidului, Viorica Dăncilă a făcut şi o listă neagră a membrilor din Guvern.

Sunt vizaţi în special miniştrii care au fost alături de fostul şef al PSD, Liviu Dragnea, dar şi cei care nu şi-au dus la bun sfârşit, proiectele asumate. Printre aceştia spun surse politice, ar fi ministrul Justiţiei, Ana Birchall, cel al Agriculturii, Petre Daea, dar şi şeful de la Transporturi, Răzvan Cuc. Viorica Dăncilă îşi doreşte o remaniere guvernamentală amplă, inclusiv a unor secretari de stat.

Premierul a anunţat încă de acum o săptămână, la reuniunea informală a social-democraţilor, că pregăteşte o remaniere guvernamentală. Evaluarea miniştrilor ar urma să fie prezentată săptămâna aceasta şi ar fi în pericol cei care nu ar fi ştiut să comunice ori nu au îndeplinit măsurile din programul de guvernare.

 

Miniştrii care ar putea fi remaniaţi

 

Surse politice susţin că luaţi în vizorul remanierii ar fi ministrul Agriculturii, Petre Daea, şefa de la Interne - Carmen Dan, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, dar şi ministrul Justiţiei Ana Birchall. Dăncilă ar fi avut cu ministrul Justiţiei mai multe discuţii în contradictoriu în ultima perioadă iar lui Răzvan Cuc i s-ar reproşa mari întârzieri la proiectele de infrastructură.

Victor Negrescu, vicepreşedinte PSD: „Ne dorim ca în perioada următoare să creştem volumul investiţiilor pe partea de infrastructură. Ministrul Transporturilor, dar şi ceilalţi colegi care se ocupă de proiecte în domeniul infrastructurii trebuie să-şi asume foarte clar obiective care pot fi realizate în termenul anunţat, nu mai acceptăm să existe termene anunţate care să nu fie îndeplinite”.

Şi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, dar şi cel al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, sunt în pericol. Lui Meleşcanu i se reproşează modul în care a fost gestionata situaţia votului din diaspora de la europarlamentarele din 26 mai.

 

Testul pe care trebuie să îl treacă toţi miniştrii

 

Ar putea fi trimis acasă şi ministrul Energiei, Anton Anton, pentru a fi înlocuit cu fostul ministru Toma Petcu. Nici ministrul Turismului, Bogdan Trif, şi nici cel al Culturii, Daniel Breaz, nu ar mai fi doriţi în Executiv, potrivit surselor politice. Breaz ar putea pleca după scandalul privind banii pentru plata colaboratorilor din teatre şi opere.

Înainte să se ia o decizie, miniştrii trebuie să treacă un test: să vină cu trei proiecte pe care le pot îndeplini în următoarele luni. Remanierea ar urma să fie una extinsă, adică să fie evaluaţi şi secretarii de stat, pentru că premierul îşi doreşte un Executiv mai suplu. Din cauza golului din visteria statului, social-democraţii vor să facă şi o restructurare a instituţiilor publice.

Teodorovici cere o restructurare a Guvernului:
Anunțul făcut de Viorica Dăncilă cu privire la remanierea guvernamentală
Viorica Dăncilă, despre remaniere:
VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16