Mutarea pregatita de PSD, dupa ce Ludovic Orban si-a retras candidatura. Cine ar urma sa o inlocuiasca pe Gabriela Firea

12-04-2016 07:45

Congres PSD

 Dupa ce Ludovic Orban a anuntat ca se retrage din cursa pentru Primaria Capitalei, PSD va discuta despre inlocuirea Gabrielei Firea, potrivit surselor HotNews.

 Luni, Ludovic Orban a fost chemat la sediul DNA, unde a fost anuntat ca va fi cercetat sub control judiciar. Liberalul este acuzat ca i-a cerut unui om de afaceri 50.000 de euro, pentru a-si finanta campania la doua posturi de televiziune.

Imediat ce a iesit de la audieri, Ludovic Orban a anuntat ca se retrage din cursa pentru Primaria Capitalei.

''Dupa cum bine stiti, PNL a sustinut permanent lupta impotriva coruptiei, a sustinut permanent in toate ocaziile in Parlament si alte situatii solicitarile formulate de DNA, de justitie si nu voi face nicio exceptie in acest caz. Atat timp cat a inceput urmarirea penala impotriva mea, atat timp cat s-a dispus masura controlului judiciar impotriva mea, imi retrag candidatura de la functia de primar general din partea PNL", a declarat Orban.

Marti, PNL va anunta cine il inlocui pe Ludovic Orban. Intre timp insa, si PSD-ul se pregateste sa ia masuri. Potrivit surselor HotNews, la propunerea fostului lider, Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu se pregateste sa o inlocuiasca pe Gabriela Firea.

Aceasta mutare este gandita pentru a aduna, pe langa electoratul PSD, si voturi din partea dreptei.

Termenul limita pentru inscrierea candidaturilor este 25 aprilie.

Sursa: hotnews.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO