Ministrul propus pentru Energie: Nu e incompatibilitate dacă soţia administrează benzinării

Ultima actualizare: 30-10-2019 14:32
virgil popescu
Agerpres

Ministrul propus pentru Economie şi Energie, Virgil Popescu, nu consideră că există o stare de incompatibilitate dacă soţia sa este administratorul unor benzinării Petrom, în condiţiile în care și soţul Vioricai Dăncilă este angajat al aceleiași companii.

În cadrul audierilor de miercuri din comisiile parlamentare reunite, Popescu a fost întrebat dacă nu consideră că există o stare de incompatibilitate între portofoliul pe care îl va conduce şi faptul că soţia sa administrează benzinării Petrom.

„Nu văd nicio stare de incompatibilitate. În condiţiile în care şi soţul premierului lucrează tot în Petrom, consider că este o uşoară răutate (să fie întrebat acest lucru - n.r.). Nu există niciun interes între a administra o staţie şi a face politica energetică a unei ţări. Eu nu cred în lucruri de genul ăsta şi vă rog să trecem peste acest subiect”, a spus Popescu.

El a mai spus că deţine acţiuni OMV Petrom în valoare de 2.500 de lei, trecute în toate declaraţiile sale de avere şi interese, pe care le va vinde, pentru a nu mai exista discuţii pe această temă.

Membrii comisiilor economice reunite ale Parlamentului au admis miercuri nominalizarea lui Virgil Popescu pentru funcţia de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, cu 31 voturi pentru, 7 voturi împotrivă şi 9 abţineri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO