Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, nu mai merge în Parlament, invocând ”motive obiective”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 25 Iunie 2018 11:06
Categorie: Stiri Politice
Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a anunţat luni că nu poate fi prezent în plenul Camerei Deputaţilor la "Ora Guvernului".

Potrivit unei adrese înaintate Biroului permanent al Camerei Deputaţilor de ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Dănuţ Andruşcă nu poate participa "din motive obiective (sănătate)".

Ca urmare, conducerea Camerei Deputaţilor a amânat dezbaterea de luni de la "Ora Guvernului".

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, fusese invitat luni în plenul Camerei, la propunerea grupului parlamentar al PNL. Tema propusă spre dezbatere este "Economia României pe mâna unor amatori. Până când?".

Grupul parlamentar al PNL a propus în urmă cu o lună ca ministrul Andruşcă să fie prezent în plen.

Tema propusă spre dezbatere este "Economia României pe mâna unor amatori. Până când?".

Săptămâna trecută, ministrul Economiei a fost prezent în Senat, la dezbaterea moţiunii simple intitulată "Daniel Andruşcă - piesă de mobilier în minister. Incompetenţa falimentează România".

Moţiunea a fost respinsă de plenul Senatului.

În textul moţiunii, senatorii PNL şi USR atrăgeau atenţia ministrului că nu se observă progrese în soluţionarea problemelor portofoliului administrat şi susţineau că demnitarul ar fi blocat Legea redevenţelor, Legea minelor şi Legea apelor minerale, deşi acestea sunt cuprinse în programul de guvernare.

De asemenea, semnatarii documentului trăgeau un semnal de alarmă în ceea ce priveşte Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

În replică, Dănuţ Andruşcă a respins acuzaţiile din moţiune, susţinând că aceasta este "în fapt, o compunere de interpelări".

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO