Scandal cu Mihai Sturzu, dupa ce a criticat noua conducere PSD. Ce s-a intamplat dupa ce a avut o discutie cu Dragnea

×
Codul embed a fost copiat

Congresul PSD de duminica, 18 octombrie, in urma caruia Liviu Dragnea a fost validat oficial in functia de presedinte al social-democratilor, a avut doua momente mai deosebite: condamnarea comunismului si discursul liderului TSD, Mihai Sturzu.

Sturzu a fost singurul dintre social-democratii prezenti la Sala Palatului care a avut curajul sa critice felul in care Liviu Dragnea a fost ales presedinte al partidului - fara contracandidat - amintind in acest fel de "epoca de aur" a lui Nicolae Ceausescu.

Luni dimineata, la sedinta Biroului Permanent al PSD, Mihai Sturzu a sustinut ca i s-a interzis accesul in sala de sedinte a partidului, desi este presedinte al Tinetului Social Democrat si are drept de vot in BPN.

"Domnul portar m-a oprit, a spus ca n-am voie sa vin la partid, ca nu sunt membru al Biroului. Mi se pare incredibil! Sunt presedintele Tineretului Social Democrat, prin statut inca cu drept de vot in BPN. Dar sa nu te lase sa intri in sediul partidului mi se pare ... Orice membru PSD trebuie sa intre in sediul partidului. Am inceput modernizarea cu dreptul, deci este perfect. Urmeaza sa dam afara pe toata lumea din partid. Chiar nu e ok.." - a spus Sturzu in fata jurnalistilor, vizibil nemultumit, luni dimineata.

"Acum 10 minute tocmai mi s-a interzis accesul la ședința BPN a PSD din Kiseleff. A început modernizarea partidului :) " - a scris apoi si pe Facebook, liderul tinerilor PSD, luni dimineata.

Citește și
Liviu Dragnea - stiri
Liviu Dragnea vrea sa reformeze PSD si isi face o echipa fara baroni. Cine va fi "numarul doi" in partid
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Dupa acest incident, in timpul conferintei de presa care s-a organizat dupa sedinta BPN a PSD, Liviu Dragnea a dat si explicatii, sustinand ca de fapt cuvintele sale au fost intelese gresit de "cei care muncesc in sediul asta".

"Eu le-am spus si colegilor mei astazi, sa fim mai rabdatori si intelegatori. Asa sunt oamenii. Cand mai pierd cate o alegere se enerveaza, trec printr-o stare mai ... de agitatie. La nervi oamenii spun mai multe lucruri. In schimb ce, recunosc, am aflat dupa Biroul Permanent National, dupa ce a plecat domnul Mihai Sturzu, ca a fost un incident la intrare. Ma rog, daca a asa a fost inseamna ca atat au inteles cei care muncesc aici, in sediul asta si sper ca un nou secretar general sa inteleaga ca se schimba ceva in partid. Eu cand am vorbit ieri de usi si porti deschise cred ca au inteles tocmai invers. Ori nu erau in sala .. ori se ocupau de organizare. Ei cred ca au inteles 'inchise'. Niciodata in partidul asta nu s-a interzis accesul nimanui. Ba dimpotriva, chiar se intra aici .. Intra cine vrea, cine nu vrea. In schimb, despre domnul Mihai Sturzu, numai de bine, n-am nicio problema." - a spus Dragnea intr-o conferinta de presa.

Dupa-amiaza insa, Mihai Sturzu a schimbat complet tonul, devenind impaciuitor, dupa ce a avut o discutie cu Liviu Dragnea.

Mihai Sturzu: "Nu, a fost o chestiune minora, s-a rezolvat repede, a fost o greseala..
Reporter: Nu v-a recunoscut portarul?
Mihai Sturzu: "Este posibil sa nu ma fi recunoscut, da. Chiar nu cred ca etse posibil ca cineva poate sa aiba ceva cu mine in Partidul Social Democrat doar pentru cam spus un lucru pe care-l cred."

Duminica, chiar in timpul congresului, Sturzu a criticat "candidatura unica" a lui Liviu Dragnea la sefia PSD si a propus delegatilor de la congresul extraordinar al PSD sa nu valideze rezultatele alegerilor pentru functia de presedinte al partidului, argumentand faptul ca acestea au fost alegeri "cu un singur candidat", PSD avand insa posibilitatea de a oferi cel putin doi candidati pentru pozitia de lider.

"Saptamana trecuta am avut alegeri cu un singur candidat. Domnul Ion Iliescu a asociat acest tip de alegeri cu cel din perioada lui Ceausescu si bine a facut. Evident ca nu am ce sa reprosez domnului Dragnea. Omul a candidat, si-a asumat functia. Vreau sa le reprosez ca nu au avut curaj sau nu au stiut sa duca pana la capat candidatura celor care nu au candidat pentru ca astfel ne-au pus pe noi in situatia in care am avut un singur candidat. (...) Acest Congres trebuie sa valideze alegerile de saptamana trecuta, adica sa valideze comunistii. Va propun ca acest Congres sa nu valideze alegerile, fiindca sunt convins ca PSD ar putea da minim doi candidati la presedintie si sigur se vor gasi 500.000 de oameni care sa vina la vot si atunci vom face un puternic gest impotriva comunismului", a spus acesta, duminica, in discursul sau.

De asemenea, in opinia sa, social-democratii trebuie sa isi asume faptul ca nu sunt perfecti.

"Trebuie sa avem curaj sa spunem ca nu am fost perfecti si suntem datori tinerilor din Romania sa le cerem iertare pentru (...) mineriadele din '90, pentru oamenii care au suferit atunci. (...) Echitatea intr-un partid inseamna o dezbatere corecta, in care sa fim cu totii egali, in care fiecare punct de vedere sa fie ascultat si nu cumva sa uitam cine suntem si sa luam decizii seara, la restaurant, intr-un grup restrans, iar a doua zi la sedinta sa se vina sa se comunice ce decizii s-au luat", a spus acesta.

Mai mult decat atat, liderul Tineretului Social Democrat, Mihai Sturzu, a postat pe contul personal de pe Facebook doua fotografii in care apar celebrele "biletele" secrete, prin care membrii partidului sunt informati care sunt persoanele care trebuie votate la congres, pentru noua conducere PSD.

 

A început votul "democratic" în PSD. Really ?!

Posted by Mihai Sturzu on Sunday, October 18, 2015

In replica, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat ca nu il va sanctiona pe Sturzu, sustinand ca nici macar nu s-a simtit ofensat de propunerea tanarului social-democrat.

"Imi pare rau ca nu l-am vazut, pentru ca eram afara. Mi-a spus cineva. Fiecare alege sa isi faca propria campanie asa cum crede de cuviinta", a spus duminica liderul PSD.

Asa cum era de asteptat, Mihai Sturzu, care a candidat pentru o functia de vicepresedinte in PSD, nu a reusit sa adune suficiente voturi.

De altfel, discursul de "revolta" al lui Sturzu s-a incheiat cu urmatoarele cuvinte: "Cu permisiunea dumneavoastra candidez si eu, cate sanse oi mai avea dupa atata curaj, Dumnezeu stie... Va multumesc!".

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Echipa lui Dragnea a preluat PSD-ul. Congresul, marcat de condamnarea comunismului si de lupta pentru numarul 2 in partid
Echipa lui Dragnea a preluat PSD-ul. Congresul, marcat de condamnarea comunismului si de lupta pentru numarul 2 in partid

Liviu Dragnea este de duminica in mod oficial presedintele Partidului Social Democrat. Cei patru mii de delegati la Congresul PSD de la Sala Palatului au validat alegerea sa prin votul de saptamana trecuta.

Liviu Dragnea vrea sa reformeze PSD si isi face o echipa fara baroni. Cine va fi
Liviu Dragnea vrea sa reformeze PSD si isi face o echipa fara baroni. Cine va fi "numarul doi" in partid

Schimbare de garda la varful PSD. Liviu Dragnea vrea sa se instaleze la sefia partidului cu o echipa de vicepresedinti, foarte multi necunoscuti, alesi dintre cei tineri si fara probleme penale.

Seful tinerilor din PSD vrea o lege care sa ofere romanilor
Seful tinerilor din PSD vrea o lege care sa ofere romanilor "acces GRATUIT la internet". Planurile lui Mihai Sturzu

Seful Tineretului Social Democrat, Mihai Sturzu, analizeaza intr-o scrisoare deschisa situatia Partidului Social Democrat dupa esecul de la prezidentiale, unde, "desi Victor Ponta a inregistrat cele mai multe voturi din '90 incoace, PSD a pierdut".

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.