Ludovic Orban: ”Liviu Dragnea este complet deraiat, urmăreşte să scufunde întreaga Românie”

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal
Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este "complet deraiat" şi că prin intenţia de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, acesta urmăreşte să se sustragă unei decizii a instanţei de judecată.

"Condamnatul Liviu Dragnea este complet deraiat, urmăreşte să scufunde întreaga Românie odată cu el. Liviu Dragnea a devenit un pericol real şi iminent pentru democraţia românească, pentru interesele României ca stat membru al UE şi NATO. Am avertizat, în urmă cu trei săptămâni, asupra obsesiei bolnăvicioase a acestui individ de a proceda la suspendarea preşedintelui României, Klaus Iohannis. Singurul obiectiv al lui Liviu Dragnea este unul strict personal, acela de a se sustrage unei decizii a instanţei de judecată şi riscului de a ajunge în puşcărie. Pentru acest lucru este dispus să întoarcă întreaga Românie pe dos, considerându-se un 'stăpân de cetăţeni' şi nu reprezentantul acestora. Dovada stă tocmai în faptul că a ajuns să folosească poziţia de preşedinte ale Camerei Deputaţilor pentru a se sustrage rigorilor legii, falsificând mandatul primit în alegeri, întrucât PSD nu a solicitat, şi prin urmare nici nu a primit, girul românilor pentru ceea ce face astăzi", afirmă Orban, într-un comunicat transmis, joi, Agerpres

El subliniază că "în democraţie, votul prin care cetăţenii te învestesc cu încredere nu-ţi dă dreptul să faci orice, iar atunci când o majoritate parlamentară consideră astfel nu se poate vorbi decât despre 'o dictatură a majorităţii'".

"Astăzi, după confiscarea Parlamentului şi Guvernului de către Liviu Dragnea şi clica sa, instituţia Prezidenţială a rămas singura instituţie fundamentală, legitimată prin vot de cetăţeni, fidelă valorilor democratice şi europene. Acest lucru se datorează modului în care preşedintele Klaus Iohannis a înţeles să-şi îndeplinească atribuţiile funcţiei în care a fost ales de români, în acord cu angajamentele ţării noastre ca stat membru al Uniunii Europene şi al NATO. Majoritatea instituţiilor statului român se află deja în controlul deplin al lui Liviu Dragnea şi al PSD, fapt grav ce instituie adevăratul 'stat parale' cu interesele legitime ale românilor", adaugă Orban.

Liberalul susţine că, în ultimele zile, Liviu Dragnea este "transfigurat, o persoană care nu-şi mai poate stăpâni nervii, răţoindu-se la toţi cei care îndrăznesc să-i pună la îndoială realitatea paralelă pe care vrea să le-o inoculeze cetăţenilor".

Citește și
ludovic orban
Ludovic Orban, după ieșirea de la DIICOT: "Un clan toxic îşi bate joc de România"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Este stupefiantă tirada de ameninţări şi intimidări la care recurge acest individ căruia raţiunea i-a scăpat de sub control!", spune Ludovic Orban.

El conchide că Partidul Naţional Liberal va fi în mod ferm alături de preşedintele Klaus Iohannis.

"PNL va folosi toate pârghiile de care dispune pentru a menţine parcursul occidental al României", arată Orban.

De asemenea, preşedintele PNL le transmite un avertisment parlamentarilor PSD-ALDE.

"Îi avertizez, încă o dată, pe parlamentarii PSD şi ALDE să nu intre în jocul iresponsabil şi lipsit de raţiune al lui Liviu Dragnea. Dacă acum au uitat de cetăţenii pe care îi reprezintă, să aibă în vedere măcar faptul că se vor afla din nou în faţa alegătorilor, pe care nu-i vor mai putea păcăli", conchide Orban.

Suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă, a declarat joi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care a anunţat că acest lucru va fi decis luni, într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

"Eu am discutat acum cu domnul Tăriceanu şi i-am spus că, din punctul meu de vedere, suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiunea serioasă pentru că, dacă doar stăm şi ne plângem, nu respectă azi Constituţia, nu respectă mâine Constituţia, poate mai trimite una alt consilier prezidenţial să ameninţe un alt judecător de la CRR, o fi trimis consilieri prezidenţiali să ameninţe şi judecători la ÎCCJ. (...) Şi dacă noi doar stăm şi constatăm, nu ne exercităm un atribut important al acestui for care este forul suprem din România", a declarat Dragnea la Parlament.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
PNL solicită suspendarea dezbaterilor pe Codurile penale până la pronunţarea Comisiei de la Veneția
PNL solicită suspendarea dezbaterilor pe Codurile penale până la pronunţarea Comisiei de la Veneția

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a solicitat, marţi, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, suspendarea procesului legislativ în cazul modificărilor aduse Codului penal.

Ludovic Orban, după ieșirea de la DIICOT:
Ludovic Orban, după ieșirea de la DIICOT: "Un clan toxic îşi bate joc de România"

S-a făcut primul pas în dosarul în care procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem pentru înaltă trădare.

Ludovic Orban: ”Categoric nu îmi reproşez că moţiunea de cenzură a căzut”. Pe cine dă vina
Ludovic Orban: ”Categoric nu îmi reproşez că moţiunea de cenzură a căzut”. Pe cine dă vina

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Galaţi, că în mod categoric nu are nimic să îşi reproşeze pentru faptul că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a căzut.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.