Liviu Dragnea i-a cerut lui Ciolos sa-i demita pe ministrul Justitiei si pe cel al Agriculturii

Ultima actualizare: 26-06-2016 00:08
Liviu Dragnea - agerpres

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut, joi, o intalnire cu premierul Dacian Ciolos, caruia i-a cerut sa ii inlocuiasca in functii pe ministrii Justitiei si Agriculturii, Raluca Pruna si, respectiv, Achim Irimescu.

Liderul PSD a sosit la ceremonia depunerii juramantului de catre noul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, el spunand ca a venit de la o intalnire pe care a avut-o cu premierul Dacian Ciolos. Dragnea a spus ca intalnirea a vizat proiectul privind Casa regala si ca discutia a durat aproximativ o ora, relateaza News.ro.

Presedintele PSD a declarat ca, in cursul intalnirii, i-a cerut premierului schimbarea ministrilor Justitiei si Agriculturii. ”Vin de la intalnire cu domnul Dacian Ciolos, ne-am intalnit la Guvern. Am discutat despre cativa ministri din Cabinet. Decizia e a lui daca ii metine sau nu. De asemenea, despre prioritatile pentru proiectele pe aceasta vara. (...) Speram sa avem cu cine sa discutam la Guvern, pentru ca am vazut ca sunt preocupati cu declaratii razboinice”, a spus Dragnea.

In ceea ce o priveste pe Raluca Pruna, Liviu Dragnea a declarat: ”Am inteles ca doamna e ocupata cu tirania Parlamentului. Din cate stiu eu, Parlamentul este pilonul fundamental al democratiei. Ori, daca Parlamentul a pus Guvernul, Parlamentul are si dreptul sa voteze si sa adopte hotari sau legi”.

Intrebat daca este un criteriu sa schimbe un ministru pentru o declaratie, in conditiile in care PSD a si depus o motiune simpla impotriva ministrului Justitiei, care a fost respinsa, presedintele PSD a raspuns: ”Inca am dreptul sa am niste puncte de vedete si niste solicitari. Doamna ministru al Justitiei, in afara ca a propus niste sefi la parchete si a
scos o ordonanta in mod netransparent de modificare a Codului penal, nu stiu daca a facut altceva. Depinde de premier daca o mentine sau nu. Se gandeste, nu trebuie sa imi spuna mie”.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a intalnit si in urma cu o saptamana cu premierul Dacian Ciolos pentru a discuta despre proiectul privind Casa regala.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO