Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar la congresul PES: ”Afară cu corupții”. VIDEO


Ultimul update: Sambata 23 Februarie 2019 15:09
Data publicarii: Sambata 23 Februarie 2019 15:00
Categorie: Stiri Politice
Liviu Dragnea

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a fost huiduit de europarlamentarul S&D Ana Gomes, la congresul Partidului Socialiștilor Europeni, care a avut loc la Madrid.

 

La finalul discursului, Ana Gomes i-a strigat ”Afară cu corupții! Nu vrem corupție în PES și în S&D”. Momentul a fost surprins de jurnaliștii de la Libertatea

Liviu Dragnea a susținut un discurs în limba română, în care a acuzat dreapta că a distrus încrederea în proiectul european.

PES s-a reunit în Congres vineri şi sâmbătă la Madrid, pentru a-şi confirma oficial candidatul la preşedinţia Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi a-şi adopta Manifestul electoral în perspectiva alegerilor europarlamentare din luna mai.

De altfel, Frans Timmermans nu și-a pus căștile în timpul discursului lui Dragnea, pentru a asculta traducerea.

Discursul lui Dragnea

"Ne aflăm aici astăzi pentru a discuta despre manifestul politic pe care stânga europeană îl propune pentru aceste alegeri europene. Eu l-am citit şi vă spun cu toată convingerea că acest manifest, acest document va schimba Europa în bine", a declarat Liviu Dragnea la Congresul PES, după o scurtă introducere în engleză.

"Suntem după 15 ani de dominaţie a dreptei care distrus multe valori, a distrus multe speranţe, a distrus multe destine. Au distrus, de asemenea, încrederea în proiectul european. Şi ştim bine că dreapta oriunde în Europa face orice să ne blocheze. Cred în proiectul european dar trebuie, cu curaj şi tărie, să le spunem oamenilor modul în care dreapta europeană a distrus Europa, folosind instrumentul politicii de austeritate, manipularea şi, uneori, cum este cazul şi în România, folosind instituţiile de forţă ale statului", a adăugat preşedintele PSD.

El a spus că social-democraţii trebuie să iasă "din defensivă împreună". "În România social-democraţia are 125 de ani de existenţă. Suntem puternici pentru că am rămas fideli valorilor noastre", a mai spus Liviu Dragnea.

Sursa: Libertatea

VIDEO PROTVPLUS.RO