Liviu Dragnea, despre pozitia social-democratilor fata de gay: "PSD este un partid tolerant. In Romania avem loc cu totii"

Ultima actualizare: 06-04-2017 07:08

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca PSD este un partid tolerant, nu unul cu atitudini radicale, motiv pentru care sprijina conceptul ca in Romania exista loc pentru toata lumea, indiferent de orientarea sexuala.

„Nu sunt de acord cu afirmatiile domnului senator Denes si eu il sfatuiesc si pe el si pe ceilalti sa nu uite ca fac parte din PSD. PSD este un partid tolerant, nu un partid cu atitudini radicale, un partid care crede cu toata taria ca in societatea romaneasca avem loc toti si trebuie sa ne respectam unii pe altii”, a precizat Liviu Dragnea, dupa ce a fost intrebat daca este de acord cu afirmatia senatorului social-democrat Ioan Denes.

Denes a spus ca se impotriveste unei legi a parteneriatului civil de care sa beneficieze si cuplurile de acelasi sex, pentru ca „incalca“ libertatea atunci cand isi „externalizeaza“ comportamentul.

Presedintele PSD a mai spus ca aceasta chestiune va fi discutata in cadrul Comitetului Executiv National de la Sinaia.

Le spun tuturor si o sa discutam mai apasat la Sinaia, poate aerul de munte o sa le faca bine si o sa le dea capacitatea de intelegere mai mare a ceea ce inseamna PSD si a ceea ce inseamna viziunea PSD”, a completat presedintele PSD.

De asemenea, intrebat daca PSD sprijina parteneriatul civil, Liviu Dragnea a spus: „PSD sprijina toleranta, sprijina ideea, conceptul ca in Romania avem loc cu totii. Nu trebuie sa ne razboim intre noi, pentru ca trebuie sa fim uniti”.

Aproximativ 30 de persoane, membri ai comunitatii LGBT, au protestat, sambata, la sediul PSD din Bucuresti, fata de declaratiile facute de senatorul Ioan Denes, care a afirmat ca homosexualii care se tin de mana pe strada ii "lezeaza" libertatea.

Senatorul PSD Ioan Denes a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa in Bistrita, ca se impotriveste unei legi a parteneriatului civil de care sa beneficieze si cuplurile de acelasi sex, pentru ca ii "lezeaza" si "incalca" libertatea atunci cand isi "externalizeaza" comportamentul si merg de mana pe strada.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO