Lider PSD, despre actorii protestatari: "Sunt aproape deloc convins că știau ordonanța”


Ultimul update: Luni 04 Martie 2019 12:03
Data publicarii: Luni 04 Martie 2019 11:54
Categorie: Stiri Politice
Dumitru Buzatu, Liviu Dragnea

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, spune că se îndoieşte de faptul că actorii care au protestat în weekend cunosc foarte bine ordonanţa de urgenţă care modifică legile justiţiei. 

"Sunt aproape deloc convins că actorii, evident, personalităţi artistice, unele de marcă, ştiau foarte bine ordonanţa împotriva căreia protestau şi că acea ordonanţă cuprindea prevederi care îi afecta direct. Haideţi să fim serioşi un pic totuşi în ţara asta", a afirmat Buzatu la RFI, potrivit News.ro.

De asemenea, Buzatu spune că, la protestele recente, ”trebuie să remarcăm” faptul că au rămas acasă câteva milioane de oameni.

"E un drept al oamenilor să protesteze împotriva a ceea ce cred de cuviinţă. Trebuie să remarcăm totuşi că au rămas acasă câteva milioane de oameni şi e posibil ca acele milioane de oameni sau cel puţin o parte din acele milioane de oameni să aprecieze acest cadru legislativ (...) Magistraţii, dincolo de litera legii, sunt şi ei oameni, sunt şi de dreapta şi de stânga, oameni care nu au nicio conduită politică, niciun vector politic care să-i orienteze. Unii dintre dânşii au nişte interese extrem de puternice ca ceea ce a fost construit pe vremea domnului Băsescu să nu se strice şi ca acele lucruri, sistemul, aşa-zisul sistem să funcţioneze în continuare", a spus el.

Buzatu consideră că actorii care au protestat pe tema OUG 7 nu cunosc prevederile documentului.

"Probabil că a fost voinţa actorilor de acolo, nu cred că i-a scos cineva să protesteze. Sunt aproape deloc convins că actorii, evident, personalităţi artistice, unele de marcă, ştiau foarte bine ordonanţa împotriva căreia protestau şi că acea ordonanţă cuprindea prevederi care îi afecta direct. Haideţi să fim serioşi un pic totuşi în ţara asta", a afirmat Buzatu.

Întrebat de unde ştie că aceştia nu cunosc conţinutul ordonanţei, Buzatu a spus:

"M-am aplecat cu foarte-foarte mare atenţie asupra acestei Ordonanţe şi am văzut că e destul de complexă, adică trebuie ceva timp, cultură juridică, aş zice chiar şi îndrumare în cazul unui om care nu se ocupă cu lucrurile astea, ca să pricepi toate aspectele respective. Eu nu cred că actorii au făcut treaba aceasta într-un mod conştient sau poate chiar pe baza unui curs. Totuşi, n-ar fi bine ca înainte de a face anumite lucruri, să vedem despre ce este vorba?".

El a mai spus că ştie "toate stereotipiile acestea care sunt utilizate pentru a menţine flacăra protestului".

"Ştim de asemenea foarte bine că împotriva principiilor e greu să protestezi. (...) În fine, pentru principiile respective, pentru... de acord. Dar ideea de principiu, ca lucru prim care e aşezat la baza lumii acesteia nu cred că era chiar o idee care se afla în toate minţile care protestau în evenimentele care s-au succedat", a declarat Buzatu.

O parte dintre actorii Teatrului Naţional din Capitală, între care Victor Rebengiuc, Marius Manole şi Mihai Călin, au protestat, duminică seara, în faţa instituţiei, ei cerând abrogarea OUG 7 şi demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, potrivit Agerpres.

Aceştia au declarat că, în primul rând, au venit pentru a susţine magistraţii. Actorii au avut afişe şi pancarte cu mesaje precum "Justiţie independentă", "Tudorele, abrogă OUG 7", "Toader, demisia".

"Nu e un spectacol. Nu e uşor să vii şi să protestezi, este un risc asumat. Dacă lucrurile merg normal într-o ţară, nu ai de ce să protestezi. Dar când totul merge din ce în ce în ce mai prost (...). Puţin le pasă, ei fac tot ceea ce ştiu ei să facă. De frica închisorii, iau justiţia în braţe şi o schimbă cum vor ei. (...) Sper ca lucrurile să nu rămână aşa şi, dacă toţi oamenii de bună-credinţă ar înţelege că e cazul să protestăm, să dovedim că ne dăm seama de ce se întâmplă în ţară şi că nu suntem de acord din punctul de vedere al modului în care merge treaba, asta ar fi singura speranţă, ca toată lumea să înţeleagă şi toată lumea să-şi spună cuvântul în legătură ce se întâmplă în ţara asta", a declarat Victor Rebengiuc.

Actorii au îndemnat populaţia să iasă la vot.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!   

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO