Filmul protestelor din Capitală: ”Cătuşele sunt pentru Dragnea şi pentru guvernul lui penal”


Ultimul update: Luni 04 Martie 2019 13:14
Data publicarii: Luni 04 Martie 2019 07:36
Categorie: Stiri actuale

Duminică seară protestele față de ordonanța de urgență șapte, care modifică legile justiției. Peste două mii de oameni din București au cerut abrogarea documentului și au criticat Guvernul.

Manifestanții adunați în Piața Victoriei au pornit în marș spre Ministerul Justiției, însoțiți de jandarmi. Și pe traseu nu au contenit din a striga lozinci împotriva politicienilor aflați la putere.

Oamenii, înarmaţi cu pancarte şi purtând banderole albe, s-au adunat în Piaţa Victoriei din Bucureşti începând cu ora 19. Cei prezenţi au vrut să arate că sunt alături de magistraţii care cer abrogarea ordonanţei de urgenţă 7.

Protestatar: "O să avem aceeaşi banderolă ca şi magistraţii în semn de respect pentru ceea ce fac. Noi vrem să le spunem că îi susţinem în toate demersurile şi dorim ca justiţia din România să fie independentă."

Protestatar: "Cred că este nevoie de o dezbatere serioasă pentru această problemă. Abrogarea şi apoi dezbateri publice serioase."

Andrei Aradits, actor: "Este important la ora asta când toată lumea a obosit să existe oameni care ies în stradă pentru a susţine protestul magistraţilor pentru că suntem într-o pantă descendentă foarte gravă."

După jumătate de oră, protestatarii au pornit spre Ministerul Justiţiei.

Protestatar: "10 august, 10 august!"

Protestatar: "Sunt revoltată de modul în care schimba legile justiţiei ca să scape doar anumiţi oameni."

Protestatar: "Cătuşele sunt pentru domnul Dragnea şi pentru guvernul lui. Un guvern penal, corupt care nu doreşte decât să ne ducă către comunism înapoi."

Ajunşi în Piaţa Universităţii, oamenii le-au mulţumit actorilor care au ieşit pe scările Teatrului Naţional Bucureşti - tot pentru a-i susţine pe magistraţi.

Manifestanţii au continuat să îşi strige nemulţumirile şi în faţa Ministerului Justiţiei.

Protestatar: "Să plece acasă, să abroge şi să plece acasă. Ne-am săturat!"

Protestul din Capitală a fost lipsit de incidente.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO