Mesajul actorilor: ”Mergeți la vot! Justiția este făcută sluga celor care ne conduc”


Ultimul update: Luni 04 Martie 2019 08:12
Data publicarii: Luni 04 Martie 2019 08:03
Categorie: Stiri actuale

Și actorii s-au alăturat duminică seară protestelor și și-au arătat susținerea față de magistrați, care cer abrogarea ordonanței 7. Nume de prestigiu ale scenei românești au vrut să tragă un semnal de alarmă și au ieșit pe treptele Teatrului Național București.

Artiștii vorbesc despre o amenințare a independenței justiției, dar și despre cât de important este ca oamenii să meargă la vot.

Actorii care au ieşit aseară în fața Teatrului Naţional Bucureşti, în semn de susţinere faţă de magistraţi, au purtat O justiţie liberă, magistraţii independenţi şi demisia lui Tudorel Toader din fruntea Ministerului Justiţiei.

Asta au cerut actorii duminică seara de aici din faţa Teatrului Naţional Bucureşti, care pe lângă aceste nemulţumiri faţă de ordonanţă 7 care a modificat legile justiţiei au protestat şi împotriva ordonanţei 114.

Mihai Călin, actor: "Vom sprijini magistraţii, cred că trebuie sprijinit şi mediul de afaceri pentru că toţi urlă că taxa pentru lăcomie le va atinge în mod drastic pensiile. Adică trebuie să se ridice milioane de oameni. Noi vom mai protesta cu siguranţă."

Protestul a avut loc înainte că actorii să urce pe scena teatrului.

Marius Manole, actor: "Să ştiţi că nu e uşor să faci lucrul ăsta, să stai înainte de spectacol în faţa teatrului. Vrem că judecătorii, magistraţii să fie liberi să poată ancheta, de exemplu, evenimentele din 10 august, pe care nu trebuie să le uităm şi care trebuie să îşi găsească vinovaţii pentru că mulţi dintre noi am fost acolo. Și nu cred că e cazul să murim într-o ţară liberă."

În plus, artiştii i-au îndemnat pe români să iasă la vot.

Victor Rebengiuc, actor: "Protestez pentru modul în care este condusă România, modul în care justiţia este făcută sluga celor care conduc sau îşi închipuie ei că conduc România. Nu este un spectacol. Să ieşim la vot, să mergem la vot."

Şi actorii Teatrului Naţional Cluj-Napoca s-au alăturat demersului. Ei spun că vor continua să poarte banderole albe până când ordonanţa de urgenţă 7 va fi abrogata.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO