Protest în Capitală față de OUG 7. 2.000 de oameni au scandat în stradă. VIDEO


Ultimul update: Duminica 03 Martie 2019 22:05
Data publicarii: Duminica 03 Martie 2019 08:43
Categorie: Stiri actuale

Un nou protest față de Ordonanța dată de Tudorel Toader ce modifică legile justiției a avut loc duminică seară în Capitală. Protestatarii s-au adunat în Piața Victoriei și au plecat în marș spre Ministerul Justiției.

Desfășurarea evenimentelor:

UPDATE 21:55 Protestul s-a încheiat. Aproximativ 2.000 de oameni au participat la manifestație.

UPDATE 21:20 Grupul de manifestanți a ajuns la Ministerul Justiției. În faţa Ministerului se află efective de jandarmi care păzesc instituţia.

UPDATE 20:30 Protestatarii au ajuns la Universitate.

UPDATE 19:45 Proteste sunt în defășurare și la Cluj, Timișoara, Sibiu sau Iași.

UPDATE 19:40 Circulația a fost restricționată pe Bd. Lascăr Catargiu, pe sensul spre Piața Romană.

Protestatarii circulă pe traseul Piaţa Romană - Universitate - Unirii - Ministerul Justiţiei, fiind blocat traficul auto pe sensul de deplasare al acestora.

Ei scandează "Tu-Dorel, demisia", "Kovesi, nu uita, noi suntem de partea ta", "PSD, ciuma roşie", "Demisia, demisia". Oamenii poartă şi pancarte cu mesaje cum ar fi "Fără penali'', "Fără OUG pe Justiţie", "PSD-ALDE, scoase în afara legii", dar şi steaguri tricolore, ale UE şi SUA.

Printre participanţii la protest sunt şi voluntari ai USR-Plus, care strâng semnături pentru susţinerea listei de candidaţi ai alianţei pentru alegerile europarlamentare.

UPDATE 19:30 Oamenii au plecat în marș spre sediul Ministerului Justiției.

UPDATE 19:15 Traficul rutier a fost restricționat pe Bd. Kiseleff și pe Bd. Aviatorilor, sens către Piața Victoriei, cu aplicare de la intersecția cu str. Arh. Ion Mincu.

Din Piața Victoriei, oamenii vor merge la sediul Ministerului Justiţiei din Bucureşti.

PROTESTE ÎN ȚARĂ

Peste 1.000 de persoane au participat, duminică seara, la protestele desfăşurate în marile oraşe ale ţării faţă de OUG de modificare a legilor justiţiei şi de solidarizare cu acţiunile de protest ale magistraţilor.

SIBIU

Peste 500 de protestatari au mărşăluit timp de câteva ore pe principalele bulevarde din municipiul Sibiu, scandând lozinci împotriva Guvernului şi de susţinere a Laurei Codruţa Kovesi.

Manifestanţii au scandat: "Jos Tudorel, Codruţa la Bruxelles!", "Liviu, Carmen, Viorica, vă aşteaptă mititica!", "Repetenţi şi infractori nu vă vrem conducători!", "Justiţie, nu corupţie!".

Protestul a început din faţa Primăriei, din Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului. Coloana de manifestanţi a pornit spre bulevardul Nicolae Bălcescu, spre Calea Dumbrăvii, bulevardul Mihai Viteazu şi înapoi pe aceleaşi străzi.

CLUJ

Câteva sute de persoane au protestat, duminică seara, în centrul municipiului Cluj-Napoca pentru independenţa Justiţiei şi împotriva Ordonanţei nr. 7/2019. Demonstranţii au scandat timp de o oră împotriva Guvernului şi au cerut inclusiv demisia membrilor acestuia, dar şi alegeri anticipate.

"În democraţie hoţii stau la puşcărie", "Justiţie, nu corupţie!", "Noi nu vom fi conduşi de hoţi", "Anticipate", "Jos Dragnea, jos, eşti un ticălos", "Uniţi salvăm toată România", au fost câteva dintre scandările protestatarilor. De asemenea, ei au scandat şi mesaje de susţinere a fostului procuror şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

În jurul orei 19:00, manifestanţii au pornit în marş către Prefectura Cluj, unde s-au oprit pentru a scanda mesaje împotriva Guvernului.

IAŞI

Aproape 100 de persoane au venit, duminică seara, în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru a lua parte la protestul "Abrogaţi, apoi plecaţi", care a fost lansat pe site-urile de socializare.

Primii dintre manifestanţi au venit în jurul orei 18,00 cu drapelul naţional şi al Uniunii Europene, fluiere şi vuvuzele. Ei au scandat lozinci împotriva partidului aflat la guvernare, a Guvernului şi a ministrului Justiţiei.

Protestatarii şi-au arătat solidaritatea cu revendicările magistraţilor, după ce Guvernul a emis Ordonanţa 7 care a modificat legile justiţiei. Manifestanţii au cerut şi desfiinţarea Secţiei pentru investigarea magistraţilor.

Totodată, cei adunaţi în Piaţa Unirii din Iaşi au strigat "Kovesi nu ceda, ţara e de partea ta". Ei au purtat pancarte cu mesaje precum "Abrogaţi ordonanţele odioase şi plecaţi", "Vrem o Românie Europeană", "PSD, ALDE vrem autostradă, nu penali pe stradă".

TIMIŞ

Circa 100 de persoane au protestat duminică seara, în Piaţa Victoriei din Timişoara, împotriva OUG 7/2019, cei prezenţi cerând "Justiţie, nu corupţie!", abrogarea ordonanţei şi demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Organizatorii manifestaţiei - Timişoara Civică - au criticat PSD şi pe europarlamentarii români care au acţionat împotriva numirii fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru funcţia de procuror-şef al UE, între care şi pe eurodeputatul Maria Grapini, care a avut un discurs potrivnic lui Kovesi.

Cei prezenţi au avut pancarte cu inscripţii anti PSD, anti Dragnea şi au scandat "Partid de hoţi şi de mafioţi!" şi "Vrem justiţie, nu corupţie!".

Acţiuni de protest cu participarea câtorva zeci de persoane au avut loc şi la Târgu Mureş şi Bistriţa.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO