Lectie de umor englezesc in Parlament. "Cel mai scund" sef al Camerei Comunelor i-a amuzat pe romani

29-05-2013 19:42

Pentru prima data dupa foarte multa vreme, deputatii nu s-au plictisit in bancile Parlamentului. De la tribuna le-a vorbit, cu umor englezesc, presedintele Camerei Comunelor, din Marea Britanie.

In prezentarea pe care si-a facut-o singur, invitatul le-a spus ca este cel mai scund sef al unei institutii, cu o istorie de sute de ani.

Apoi a marturisit ca bunicii sai au fost romani si ca il simpatizeaza teribil pe Ilie Nastase.

De la inceputul discursului, invitatul le-a spus alesilor cate ceva despre el.

Cu mult umor, a vrut sa demonteze informatia potrivit careia ar fi cel mai scund sef al Camerei Comunelor: "Sir John Bussy, Sir John Wenlock si Thomas Tresham au fost toti mai mici decat mine, dar numai dupa ce au fost decapitati."

Dupa care, presedintele Camerei Comunelor le-a spus alesilor ca, in copilarie, obisnuia sa joace tenis. La 9 ani, a auzit de Romania, mai precis de Ilie Nastase.

Sir John Bercow, presedinte Camera Comunelor:
"Il apreciez pe Nastase ca fiind cel mai mare jucator de tenis, cel mai talentat care a pus vreodata piciorul pe un teren de tenis".

Stie destule si despre Ion Tiriac, doar ca nu si-ar fi dorit sa-l intalneasca.

John Bercow: "O personalitate absolut terifianta, uin personaj intunecat, sarmant si indraznet, pe care nu ti-ai dori sa il intalnesti intr-un tunel, intr-o noapte intunecata."

Romanii au gustat speech-ul. Crin Antonescu si Valeriu Zgonea l-au plimbat apoi prin Palatul Parlamentului.

I-au spus inclusiv ca vor sa darame gardul Casei Poporului, pentru ca oamenii sa stea pe gazon, asa cum se intampla la Londra.

Presedintele Camerei Comunelor a comentat si articolele din presa britanica cu privire la cresterea nivelului imigratiei. Discutii au fost, a spus Bercow, dar nu au refectat realitatea.

John Bercow:
"Imi displac profund stereotipurile si caricaturile muncitorilor sau ale cetatenilor altor tari."

John Bercow are radacini romanesti. Bunicul sau a trait la Galati si a emigrat la Londra, unde s-a casatorit tot cu o romanca.

Este si motivul pentru care politicianul spune ca se va intoarce cu drag aici.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO