Klaus Iohannis va merge intr-o vizita oficiala in Italia, pe 27 aprilie. Intalnirile pe care le va avea presedintele

Dată publicare: 18-04-2015 10:58
Dată actualizare: 21-04-2015 07:05


klaus iohannis

Presedintele Klaus Iohannis va merge, in 27 aprilie, intr-o vizita oficiala in Italia, unde exista cea mai mare comunitate de romani din afara granitelor Romaniei.

Surse politice au declarat, sambata, pentru Mediafax ca presedintele Klaus Iohannis se va afla, in 27 aprilie, la Roma, la invitatia presedintelui Italiei, Sergio Mattarella.

Pe langa intalnirile cu oficialii italieni, seful statului se va intalni cu reprezentantii comunitatii romanilor din diaspora. Vizita presedintelui Klaus Iohannis la Roma este cu atat mai importanta cu cat, la scrutinul din noiembrie 2014, cei mai multi romani din diaspora care s-au prezentat la vot au fost in Italia.

Astfel, la cel de-al doilea tur de scrutin ale prezidentialelor, in Italia s-au prezentat la urne 96.600 de romani. Dintre acestia, 85.579 (88,59%) au votat cu Klaus Iohannis.

In plus, in importante orase italiene, Torino, Roma, Milano, au fost cozi uriase la sectiile de votare, la ambele tururi de scrutin, existand si incidente din cauza imposibilitatii romanilor de a-si exercita dreptul de vot.

Klaus Iohannis a obtinut 89,73% din voturi in strainatate, unde la al doilea tur al alegerilor prezidentiale au votat 377.651 de romani din afara granitelor tarii, el castigand alegerile in toate sectiile de votare din diaspora, cu exceptia celei din Palestina. Datele ultimului recensamant arata ca in Italia traiesc peste 341.200 de romani.

De la preluarea mandatului, in luna decembrie, seful statului a mai avut vizite oficiale in Franta, Germania, Polonia, Republica Moldova si Ucraina. O urmatoare vizita externa a presedintelui Romaniei va fi, cel mai probabil in luna mai, in Spania, o alta tara cu o comunitate importanta de romani.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO