Iohannis, mesaj pentru protestatari: ”Virusul nu dispare prin violență și manifestări extremiste”

Dată publicare: 01-04-2021 12:30
Dată actualizare: 01-04-2021 12:43


Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj protestatarilor care au ieșit pe străzi în ultimele zile, nemulțumiți de măsurile de restricții care au fost impuse din cauza pandemiei de Covid-19.

Într-un discurs susținut la Insitutul Cantacuzino, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea sa, șeful statului s-a referit și la violențele care au avut loc în ultima perioadă.

Iohannis le-a transmis celor nemulțumiți că ”virusul nu dispare prin violență și manifestări extremiste”, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente.

”Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente. În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze și astfel campania de vaccinare poate fi accelerată.

Mulți dintre noi au pierdut pe cineva drag, alții au suferit profund în urma infectării cu acest virus. Costurile sociale și economice au fost și continuă să fie uriașe. Putem însă să punem capăt acestei pandemii și îi îndemn pe români să aibă încredere în beneficiile imunizării și să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare”. - a spus președintele Klaus Iohannis.

Mii de români au protestat în țară. Un interlop din Târgoviște s-a filmat aruncând petarde

 

Câteva mii de români au continuat să protesteze în mai multe oraşe din ţară, inclusiv în Capitală. Manifestanţii au mărşăluit pe străzi, nemulţumiţi de noile restricţii impuse după creşterea numărului de infectări.

La rândul lor, jandarmii au sancţionat diverşi indivizi, unii înarmaţi, care se pregăteau să provoace noi incidente violente.

Cu lozinci, unele chiar vulgare, cei aproape 300 de oameni care au ieşit pe stradă în Constanța au stârnit indignare în oraş.

Un bărbat şi-a pierdut, de curând, tatăl, din cauza coronavirusul. Deznădăjduit, i-a confruntat pe protestatari de la fereastră.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO