Ioan Rus, la PRO TV, despre demisia lui Ponta din functia de premier: "Pe tine te iubesc, pe celalalt il iubesc foarte mult"

Ultima actualizare: 09-12-2014 06:52
Ioan Rus, Cristian Leonte, Victor Ponta

Invitat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la PRO TV si PROTV NEWS, vicepresedintele social-democrat Ioan Rus a vorbit despre esecul PSD in alegerile prezidentiale, dar despre viitorul lui Victor Ponta ca lider al partidului si ca premier.

Intrebat de moderatorul emisiunii, Cristian Leonte, de ce crede ca Victor Ponta a pierdut alegerile prezidentiale, Ioan Rus a subliniat faptul ca liderul PSD a obtinut la acest scrutin "peste 5 milioane de voturi". "S-a intamplat ceea ce s-a intamplat si a pierdut o batalie. Timpul sper sa poata lucra in favoarea lui si sa aiba acest succes candva. Este tanar si va putea face acest lucru." - a spus vicepresedintele PSD.

Ba mai mult decat atat, Ioan Rus nu crede ca Victor Ponta ar fi trebuit sa demisioneze din functia de prim-ministru.

"Nu, deci ce am vazut ieri sau cand? Ieri a cerut domnul presedinte Traian Basescu demisia. Situatia este urmatoarea. El a luat 5 milioane de voturi pentru, si competitorul sau a luat 6 milioane de voturi pentru. 6 milioane de voturi pentru Iohannis nu erau impotriva lui Ponta, ci erau in favoarea celuilalt. Cei doi, pe tine te iubesc, pe celalalt il iubesc foarte mult. Deci nu sunt implicit voturi impotriva. Presedintele a luat acum 2 ani 7 milioane de voturi impotriva si n-a demisionat. Am vazut si eu ieri. Deci ii ultima persoana care ar putea cere demisia premierului in acest moment. Exista un program de guvernare care se deruleaza in acest moment, care are o suma de lucruri importante pentru 2015. Absolut rational spun ca ar fi un mare pacat ca Victor Ponta si Guvernul sa nu poata, restructura, rearanja, cum va dori dansul, sa nu continue, pentru ca chiar sunt lucruri in derulare care sunt de interes pentru toata Romania, nu doar pentru PSD."

De altfel, Ioan Rus crede ca Victor Ponta va ramane in continuare presedinte al Partidului Social Democrat, in ciuda tensiunilor care au loc acum in interiorul formatiunii.

"Eu cred ca da, adica nu vad de ce nu. Va depinde de el. In cele din urma el a luat totusi peste 5 milioane de voturi la aceste alegeri, am avut 3 randuri de alegeri in acest ciclu politic, 3 s-au castigat, una s-a pierdut. Practic n-au fost atacuri majore impotriva guvernarii. Deci guvernarea a fost acceptata de opinia publica deasupa lui 50%, stii, deci majoritate pozitiva, s-au facut o serie de lucruri pozitive. Atacurile la adresa persoanei lui au fost generate mai degraba de presedinte, deci n-au conotatii, ci stim exact despre ce e vorba. Deci in mod normal, in interiorul partidului, nu cred ca s-ar putea naste o concurenta." - a spus vicepresedintele PSD la PRO TV.

Intrebat daca, la fel cum s-a intamplat pana acum in istoria PSD, cel care a pierdut alegerile va pierde si conducerea partidului. Ioan Rus a replicat ca, deocamdata, nu este vorba despre istorie, deoarece evenimentele sunt inca ... proaspete.

"Este atat de recenta istoria de care noi vorbim incat aproape ca nu e istorie, e actualitate. Acuma.. in ultimii 10-15 ani s-a intamplat treaba aceasta. Deci cred ca poate fi modificata aceasta situatie in care ne-am gasit pana acuma .. cu alta." - a declarat vicepresedintele PSD.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO