Iliescu, despre situatia din USL: Oameni suntem. Si in familie, sot si sotie, se mai ciondanesc

07-10-2013 12:29

Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a fost intrebat, luni, cum comenteaza situatia actuala din USL si daca sunt oportune discutiile din uniune.

El a raspuns ca si intr-o familie sotul si sotia se mai "ciondanesc" si aratand ca in opinia sa nu e vorba de lucruri esentiale care sa zdruncine USL. "Mai, oameni suntem. Si in familie, sot si sotie, se mai ciondanesc. Totul e sa fie privit cu intelepciune totul, inclusiv observatiile unora sau altora. Eu nu cred ca sunt lucruri esentiale care sa zdruncine elementul de baza si constiinta faptului ca numai uniti se poate continua", a spus Iliescu.

Premierul Victor Ponta a fost intrebat, luni, inaintea sedintei USL, daca in aceasta reuniune se va transa, asa cum aprecia vicepremierul Liviu Dragnea, daca Uniunea merge mai departe, el raspunzand: "Mergem mai departe, ce sa mai transam?".

Solicitat sa comenteze pe marginea criticilor reciproce din ultima perioada, Ponta a raspuns: "In ce ma priveste, nu cred ca m-ati auzit cu vreo critica si nici nu o sa ma auziti vreodata in public cu vreo critica la adresa colegilor mei".

Ponta a precizat, pe de alta parte, ca el nu s-a oprit din a-si face treaba ca premier.

Solicitat sa comenteze declaratia lui Antonescu, potrivit caruia in USL e ca in marile iubiri, in fiecare zi se ia totul de la capat, Ponta a raspuns: "Eu nu m-am oprit niciodata din a-mi face treaba ca prim-ministru al USL si nici nu ma voi opri cat timp voi fi prim-ministru".

In ceea ce priveste sondajele de opinie, despre care Antonescu a spus ca nu denota faptul ca ar scadea in sondaje, Ponta a precizat ca, in aceasta situatie, totul este perfect.

"Atunci e excelent, e perfect. Deci, daca e in urcare, inseamna ca ne-am atins toti scopul. Eu asta vreau. (...) Nu sunt eu seful de campanie al domnului Antonescu. Eu sunt doar alaturi de toti cei din USL, suntem cei care o sa-l votam", a mai spus Ponta.

El a precizat ca nu a fost "naucit" de declaratiile lui Antonescu de vineri, cand liderul liberal s-a pronuntat asupra problemei procurorilor, aratand ca declaratiile au fost "naucitoare". "Naucit, eu? Nu sunt naucit deloc. Pai stati asa, declaratiile pot fi naucitoare. Eu nu sunt naucit deloc, dimpotriva", a mai spus Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, inaintea sedintei USL, ca in Uniune este "ca in marile iubiri", in sensul ca in fiecare zi se ia totul de la inceput.

Solicitat sa comenteze o declaratie a presedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, potrivit caruia luni se decide daca in USL se merge mai departe, Antonescu a raspuns: "Nu stiu daca azi decidem. Putem decide la fiecare sedinta daca mergem sau nu. E ca in marile iubiri, in fiecare zi se ia totul de la inceput".

Antonescu a precizat ca el nu are alte planuri, asa cum a sugerat Dragnea, respectiv ca poate ar vrea sa fie candidatul dreptei la prezidentiale. "Nu am alte planuri, eu respect planurile pe care le-am angajat in fata cetatenilor", a spus Antonescu.

Solicitat sa comenteze afirmatia premierului Victor Ponta, care a spus ca iesirea lui Antonescu de vineri, pe tema procurorilor, a fost "naucitoare", presedintele PNL a raspuns, ironic: "Cine era naucit?".

El a mai aratat ca sondajele pe care le-a vazut el referitor la prezidentiale nu concorda cu cele vazute de premier.

Solicitat sa comenteze declaratia premierului, care a spus ca Antonescu scade in sondaje daca ataca guvernarea, liderul PNL a replicat: "Nu stiu ce sondaje a vazut domnul Ponta. Ultimele doua sondaje pe care le-am vazut eu nu aratau acest lucru, dar asta are mai putina importanta. Nu tot ceea ce facem facem cu gandul numai la sondaje".

Antonescu a sustinut ca in sedinta de luni a USL se discuta agenda parlamentara si guvernamentala.

"Nu facem acum prelucrari de materiale. Nu avem nimic de explicat. Avem de discutat chestiuni de agenda parlamentara si chestiuni de agenda guvernamentala", a spus Antonescu.


VIDEO PROTVPLUS.RO