Ieri parlamentar, azi căutător de comori!

18-08-2008 01:00

Un fost deputat PSD de Prahova s-a hotărât să găsească aurul ascuns de daci.

Mihail Fâcă se ocupă acum de Regia de Servicii Publice Ploieşti, însă vrea să devină căutator de comori. Până acum a găsit o monedă de prin 50 şi ceva, după cum a declarat chiar el.

Domnul Fâcă şi-a stabilit şi o ţintă clară. Vrea să găsească aurul dacilor îngropat nu la Sarmizegetusa, ci în preajma Ploieştiului. Aşa că şi-a cumpărat din America un performant detector de metale, pe care a dat peste 2.000 de euro.

Până să înceapă să exploreze siturile arheologice din zonă, proaspătul căutator de comori are însă o problemă. Chiar dacă şi-a cumpărat detectorul, trebuie să obţină avize din partea Ministerului Culturii şi a Poliţiei. În plus, nu poate intra în niciun sit arheologic fără să fie însoţit de un specialist.

Localnicii din zona siturilor arheologice prahovene strâmbă din nas când aud că o comoară zace neştiută poate chiar lângă casele lor.

Febra comorilor ascunse l-a cuprins şi pe Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, care a anunţat că îşi va cumpăra şi el un detector de metale.


VIDEO PROTVPLUS.RO