Gabriela Firea, candidatul PSD la Capitala. "Erau fete care se maritau pentru buletin de Bucuresti, la mine n-a fost cazul"

20-04-2016 13:43

Gabriela Firea si-a depus oficial candidatura la Primaria Capitalei, prilej cu care a vorbit mai mult despre Voluntari, orasul unde edil este sotul ei. Nici Liviu Dragnea, dar nici alti lideri PSD nu au insotit-o pe Firea.

Senatorul PSD Gabriela Firea si-a depus miercuri candidatura la Primaria Generala a Capitalei, la sediul Biroului Electoral Municipal. Ea a sustinut ca a strans aproape 30.000 de semnaturi, precizand si ca are buletin de Bucuresti, chiar daca in prezent locuieste in Voluntari.

"Este o zi importanta pentru mine si sper sa fie o zi importanta pentru toti tinerii care asteapta un viitor mai bun atat pentru tara, cat si pentru Bucuresti. Sunt convinsa ca aceasta campanie electorala trebuie sa fie despre tineri, despre viitorul nostru si al lor, despre solutiile pe care le au toti candidatii pentru o viata mai buna in Bucuresti. Cu ajutorul lui Dumnezeu, al bucurestenilor, pe care sper sa-i conving in aceasta campanie electorala, Capitala noastra va arata cu totul diferit, nu va mai fi atat aglomerata, nu va mai fi atat de plina de mizerie, de poluare, de gropi. Sunt probleme care treneaza de ani de zile si care si-ar fi putut gasi rezolvarea daca in fruntea Primariei Generale a Capitalei si alaturi de bucuresteni ar fi fost un primar ambitios, perseverent, deschis dialogului cu toti bucurestenii si cu toate institutiile, cu reprezentanti de la Bruxelles pentru atragerea de fonduri europene", a declarat Firea, dupa depunerea candidaturii.

Ea a adaugat ca, daca va deveni primar, "rezultatele se vor vedea peste cateva luni", nu peste patru ani, pentru ca sunt unele solutii care pot fi aplicate imediat.

"Aglomeratia din Capitala este una inacceptabila pentru anul 2016, este una dintre prioritatile programului meu de guvernare locala. In primul rand, trebuie dezvoltat transportul public. Avem o flota de 1.000 de autobuze Mercedes din care 30% sunt blocate in parcare, pentru simplul motiv ca fostii primari nu au alocat fonduri pentru piese. (...) De asemenea, parcari la intrarea in Capitala, la gurile de metrou", a sustinut Gabriela Firea.

Vicepresedintele PSD a spus ca indeplineste conditiile legale privind candidatura la Capitala, pentru ca are buletin de Bucuresti.

"Am venit acum 25 de ani in Capitala, am venit pentru a invata, pentru a studia la facultate, am ramas pentru a-mi face o cariera in Bucuresti si, de asemenea, pentru a-mi intemeia o familie. Am domiciliul in Capitala. (...) Sotul meu are buletin de Voluntari, eu am buletin de Capitala, asa cum am avut de peste 20 de ani. (...) Inainte de orice casatorie mi-am facut primul buletin de Bucuresti cand lucram la Radio Contact si conditia nu a fost aceea ca m-am casatorit pentru buletin de Bucuresti, potrivit unui celebru film. Erau fete care se casatoreau pentru buletin, la mine nu a fost cazul", a aratat Firea.

Intrebata daca sotul sau, Florentin Pandele, primar la Voluntari, va candida pentru un nou mandat, Gabriela Firea a spus ca acesta nu a luat inca o decizie si ca, atunci cand o va lua, o va anunta el.

"Probabil pana la termenul-limita, si anume martea viitoare, va lua o decizie si o va anunta el. In momentul in care ne-am casatorit eu eram deja o persoana publica, cunoscuta in Romania, ati spune dumneavoastra cu bune si cu rele, nimeni nu este perfect, si dumnealui la fel, era foarte cunoscut. Prin urmare avem un destin comun in privinta familiei, (...) dar profesional cred ca suntem fiecare pe drumul nostru", a afirmat candidata PSD, care a subliniat ca nu este o persoana care poate fi manipulata, iar Voluntariul se afla in top 10 orase din Romania care au stiut sa atraga fonduri europene.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO