Firea, atac la adresa lui Dragnea: „Nu e regele României și patronul bugetului țării”


Ultimul update: Joi 07 Februarie 2019 21:12
Data publicarii: Joi 07 Februarie 2019 10:08
Categorie: Stiri Politice

Războiul dintre primarii oraşelor mari şi şeful PSD continuă cu noi acuzaţii grele. ''Dragnea, nu este regele României şi nici patronul bugetului'', a spus Gabriela Firea.

 

Ulterior, edilul Capitalei a avut o întâlnire cu ministrul Finanţelor căruia i-a cerut modificarea proiectului de buget.

La întâlnire au participat, şi ceilalţi primari. Supăraţi că nu au primit nimic, ei spun că discuţia "a fost un dialog simulat".

După ce miercuri seară a evitat să dea declaraţii după întâlnirea cu Liviu Dragnea şi alţi primari de municipii, Gabriela Firea l-a atacat din nou pe şeful său de partid, astăzi, în faţa ministerului finanţelor.

Gabriela Firea, primar general: "Sunt banii românilor, sunt banii bucureştenilor. Nu sunt banii domnului Dragnea. Îmi pare rău pentru domnia sa, el nu este regele României și nici patronul bugetului României."

Edilul Capitalei susţine că Bucureştiul ar pierde 180 de milioane de euro, adică un sfert din buget şi i-a cerut ministrului finanţelor să modifice proiectul de buget, fără succes însă.

Gabriela Firea: "Este clar că e decizia strict a domnului Dragnea, care cu pixul pe hârtie, scrâşnind din dinţi şi cu ură şi mânie a întocmit bugetul. Acest guvern nu va dura 100 de ani, Guvernul Dragnea. Îmi pare rău de domnul Teodorovici (...) probabil că ar fi remaniat dacă ar fi ascultat''.

Liderul PSD nu a răspuns până acum acestor atacuri. Ieri, susţinea că nu e nicio o problemă cu banii capitalei.

Liviu Dragnea: ''Banii Bucureştiului trebuie să-i împartă, trebuie să-i împartă primarii de sectoare cu doamna primar general. Nu le ia nimeni din banii din Bucuresti''.

Primarii spun însă că le-au fost transferate noi cheltuieli sociale.

Robert Negoiță: "Astăzi bugetele locale sunt măcelărite, iar banii sunt adunaţi la guvern şi folosiţi după placul dânşilor, iar incompetenta guvernamentală este plătită din banii administraţiei publice locale".

Până la această oră, nici ministrul finanţelor nu a reacţionat la declaraţiile celor doi primari şi a anunţat doar că bugetul va fi adoptat în şedinţa de mâine a Guvernului.

Cu o zi înainte că bugetul să primească undă verde de la Guvern, Comisia Europeană vine cu un avertisment. Specialiştii de la Bruxelles spun că economia noastră va creşte cu 3,8% anul acesta, cu mult sub estimarea de 5,5% pe care e construit proiectul de buget. Şi tot cei de la Bruxelles prevăd şi scumpiri mai mari faţă de guvernul de la Bucureşti.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Firea:
Firea, mesaj pentru Dragnea: „Fii bărbat, nu fugi! #fărărăzbunare”
VIDEO PROTVPLUS.RO