Europarlamentarul Corina Cretu: Apocaliptica invazie a romanilor peste hotare a fost pura demagogie


Ultimul update: Marti 07 Ianuarie 2014 06:58
Data publicarii: Sambata 04 Ianuarie 2014 13:39
Categorie: Stiri Politice
Corina Cretu

Europarlamentarul PSD Corina Cretu spune ca toata agitatia din Germania si Marea Britanie cu privire la accesul romanilor pe piata muncii "au esuat in ridicol" si ca oameni politici importanti din aceste tari s-au dovedit a fi "demagogi".

"Aceste campanii au esuat in ridicol, pentru ca apocaliptica invazie a romanilor nu a avut loc. Romanii au dreptul sa circule fara vize in interiorul UE din 2003. Romania este tara membra a Uniunii din 2007, si de atunci cetatenii ei se bucura de aceleasi drepturi ca oricare alt cetatean european. Multe tari si-au deschis piata muncii inca din ianuarie 2007 pentru romani." - sustine Corina Cretu, intr-un comunicat de presa.

Europarlamentarul PSD este de parere ca, in unele tari, criza a nascut o nevoie de tapi ispasitori pentru esecul politicilor economice si sociale locale. Ea il ataca pe Elmer Brok, membru CDU, presedintele Comisiei de Politica Externa a Parlamentului European, pe care il acuza de discriminare.

"Este surprinzator sa constati cum politicieni germani de talia lui Elmer Brok, membru CDU, presedintele Comisiei de Politica Externa a Parlamentului European, se alatura taberei care ii discrimineaza pe romani, desi cunosc foarte bine faptul ca romanii nu pot fi tratati drept emigranti, iar propunerea de ampretare a celor care beneficiaza de ajutoare sociale si sunt expulzati din Germania este absurda si contravine regulilor din UE. Propunerea domnului Brok si a altora precum el aduce aminte de un trecut pe care cu toti il credeam depasit si lectia lui invatata."

Afirmatiile europarlamentarului Corina Cretu vin in contextul in care, dupa 7 ani de la aderarea tarilor lor la UE, romanii si bulgarii sunt de-acum liberi sa munceasca oriunde in Europa.

Noua tari care au mentinut restrictii au fost nevoite sa le suprime la 1 ianuarie 2014.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO