Elena Udrea: Imi asum prietenia cu Alina Bica. Am semnalat colegilor cand eram in guvern, despre nereguli la ANRP

26-11-2014 16:05


udrea

Elena Udrea a declarat la Adevarul Live, ca in perioada cand era in Guvernul Boc, a semnalat colegilor asupra unor nereguli la Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, iar ”reactia institutiilor si a colegilor a fost ca se inseala.

Elena Udrea a declarat la Adevarul Live ca a atras atentia, in perioada in care se afla in Guvernul Boc, asupra unor nereguli la Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). ”In vremea cand faceam parte din Guvernul Boc, am semnalat si colegilor din partid si institutiilor, ca se vorbeste foarte mult despre faptul ca acolo se intampla fapte de coruptie, legat de presedinta ANRP. Erau lucruri pe care le auzisem”, a precizat Udrea. Presedinta PMP a mentionat ca ”la vremea aceea, reactia institutiilor si a colegilor a fost ca ea se inseala si ca lucrurile sunt ok”.

”Se dovedeste, dupa trei ani ca am avut dreptate si ca acolo se intamplau astfel de fapte de coruptie, ca la nivelul conducerii institutiei, lucrurile pe care eu le auzisem este foarte probabil a fi dovedite ca fiind adevarate. (..) Sunt dintre cei care au semnalat ca ceea ce se intampla la ANRP este grav, este ilegal si ca ar trebui oprita aceasta retrocedare de drepturi, in special catre cei care aveau drepturi litigioase”, a aratat Udrea.

Ea a mentionat ca nu doreste sa spuna numele acelor colegi carora le-a semnalat situatia de la ANRP. ”Vorbim de colegi din Guvernul Boc, nu le dau numele. (..) Am discutat cu ei, raspunsul fost ca ma insel si ca lucrurile acolo sunt in regula”, a adaugat aceasta. Intrebata de ce nu a semnalat aceste nereguli la Directia Nationala Anticoruptie, Elena Udrea spus ca nu a sesizat DNA-ul pentru ca ”nu era treaba ei”.

”Eu am avut semnale de la oameni, cetateni, persoane implicate, nu aveam date concrete, era un semnal clar pentru mine ca acolo se intamplau lucruri. La acea vreme nu a existat o confirmare a ceea ce eu am reclamat”, a afirmat Udrea, adaugand ca a avut ”semnale din partea societatii, din mediul de afaceri, din randul angajatilor”.  Elena Udrea a mai spus ca in 2009, cand s-a pus problema numirii la conducerea unor agentii a reprezentantilor PDL sau PSD, cand cele doua partide erau in alianta, ”cand a fost discutia despre ANRP”, s-a opus ca aceasta Agentie sa ajunga la PDL.

Elena Udrea a vorbit, si despre relatia sa cu Alina Bica, fosta sefa DIICOT: "De zece ani de cand sunt in politica, nu cred ca am spus altceva decat ca trebuie sa lasam Justitia sa functioneze. Nu am negat niciodata relatia de prietenie cu Alina Bica, care dateaza de cand eram in Guvern. Faptul ca fotografiile au aparut in campanie a contat foarte mult. S-a vazut si la vot. Toate sondajele ma indicau la 7 - 8%. Am pierdut voturi in ultima saptamana. Scopul a fost ca Elena Udrea sa nu iasa pe locul trei. Relatia mea cu doamna Bica nu are nimic de a face cu posibila implicare a doamnei Bica in dosarul retrocedarilor."


 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO