Dragnea va decide marţi noile propuneri de miniştri. "Nu vreau să-i dau idei lui Iohannis"


Ultimul update: Luni 18 Februarie 2019 17:15
Data publicarii: Luni 18 Februarie 2019 17:10
Categorie: Stiri Politice
liviu dragnea

Liderul PSD vrea să discute cu ministrul Justiţiei soluţii în cazul în care se depăşeşte interimatul de 45 de zile la ministere, iar şeful statului întârzie numirea noilor nominalizaţi.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că noile propuneri pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor vor fi stabilite marţi, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, el adăugând că a discutat cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, soluţiile în cazul în care se depăşeşte interimatul de 45 de zile la aceste ministere, iar şeful statului întârzie numirea noilor nominalizaţi.

"Am discutat cu domnul Toader, de fapt mi-a adus răspunsul la o întrebare pe care i-am pus-o şi eu, i-a pus-o şi doamna prim-ministru - ce se întâmplă dacă se depăşeşte interimatul de 45 de zile la un minister şi mi-a adus şi o decizie a Curţii şi o analiză a dumnealui în care Guvernul ar şti ce ar avea de făcut dacă cumva preşedintele Iohannis o să întârzie numirea celorlalţi doi pe care o să-i transmită doamna prim-ministru mâine seară."

"Să ajungem acolo şi o să vă spun ce se va întâmpla. Nu vreau să-i dau idei lui Iohannis, pentru că oricum nu are nicio idee bună. Mâine seară o să avem Comitetul Executiv Naţional la ora 17,00. Punctul principal îl reprezintă propunerile de miniştri cu care va veni doamna prim-ministru, o să le adoptăm mâine", a precizat Dragnea, la Parlament.

El a spus că ministrul Tudorel Toader nu a fost invitat la şedinţa CExN.

Întrebat dacă premierul Dăncilă trebuie să aibă o discuţie cu preşedintele Iohannis înainte de transmiterea noilor propuneri, Dragnea a menţionat: "Nu sunt consilierul niciunuia, nu mai mă întrebaţi pe mine pentru că nu sunt consilierul nici al doamnei prim-ministru, nici al preşedintelui Iohannis, nu ştiu ce va face doamna prim-ministru".

"Înainte de CEx nu poate să aibă discuţie, după părerea mea, trebuie să discute eventual după vot. (...) Eu ştiu că doamna prim-ministru a şi sunat de multe ori, a şi trimis de foarte multe ori adrese, din ce am înţeles eu, de acolo nu mai vin adrese semnate de preşedinte, ci de şefa protocolului", a adăugat Dragnea.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a venit luni la Parlament pentru o întâlnirea cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Dragnea, întrebat dacă România ar trebui să o susţină pe Kovesi: ”Ce, suntem la Eurovision?”
Instanţa supremă a amânat judecarea dosarului lui Dragnea. Ce au cerut procurorii DNA
Președintele PSD Liviu Dragnea, către Alex Dima: ”Vii cu mine în baie?”
FULLSCREEN
Dragnea va decide marţi noile propuneri de miniştri. "Nu vreau să-i dau idei lui Iohannis"
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO