Marko Bela: Coalitia guvernamentala nu functioneaza asa cum ar trebui

Ultima actualizare: 05-05-2012 07:13
Marko Bela

UPDATE: La intalnirea care a avut loc la Palatul Victoria cu Traian Basescu si Emil Boc, presedintele UDMR, Marko Bela, si-a exprimat nemultumirile fata de situatia in care se afla Legea educatiei.

"Ori reusim sa refacem coeziunea si solidaritatea acestei coalitii ori, atunci, avem probleme foarte serioase de functionare si, din partea UDMR, se pune sub semnul intrebarii inclusiv prezenta in aceasta coalitie" - a spus Marko Bela, dupa discutiile de la Palatul Victoria.

Presedintele UDMR s-a aratat foarte suparat si pe presedintele Comisiei de Invatamant din Senat, Mihail Hardau, membru al Partidului Democrat Liberal. Acesta a aplaudat atunci cand a aflat ca judecatorii CC intorc la Senat Legea educatiei.

"Dupa ce, domnul senator, de exemplu, mai mult de patru luni de zile n-a reusit in calitate de presedinte al Comisiei de Invatamant sa o accelereze adoptarea acestei legi, ne-a impins de fapt la ideea angajarii raspunderii, fiindca Guvernul si-a angajat raspunderea din motiv ca in Senat nu a avansat legea." - a spus, nemultumit, Marko Bela, despre Mihail Hardau.

Presedintele Traian Basescu a fost timp de aproape doua ore la sediul Guvernului, unde a discutat cu premierul Emil Boc si vicepremierul Marko Bela despre situatia creata de decizia Curtii Constitutionale, care a intors la Senat Legea educatiei.

 De asemenea, presedintele Traian Basescu s-a aflat la Palatul Victoria si miercuri seara, dupa sedinta Executivului.

El a avut o discutie cu premierul Emil Boc, timp de aproximativ 30 de minute, pe tema deciziei CC.

In plus, surse guvernamentale au declarat pentru Mediafax ca, miercuri, in timp ce era in Slovenia, Basescu l-a sunat pe Emil Boc, care se afla in plina sedinta de Guvern. Seful statului a vrut sa stie daca, la sedinta, s-a luat vreo decizie, impreuna cu reprezentantii UDMR, privind procedura care trebuie urmata in cazul Legii educatiei, dupa decizia Curtii Constitutionale.

Mai trebuie mentionat si faptul ca, dupa aflarea deciziei CC, care a intors la Senat Legea educatiei, presedintele UDMR, Marko Bela, a avertizat ca formatiunea sa s-ar putea retrage de la guvernare.

Va reamintim, miercuri, Curtea Constitutionala a decis ca Guvernul nu a respectat Constitutia atunci cand si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului pentru Legea educatiei.

"Dupa motivarea deciziei Curtii Constitutionale, Guvernul se va consulta cu Parlamentul privind procedura care se impune in cazul Legii educatiei nationale, avand in vedere ca suntem intr-o situatie fara precedent, cand o decizie a Curtii Constitutionale intervine in timpul derularii procedurii de angajare a raspunderii Guvernului in fata Parlamentului." - se arata in comunicatul de presa al Guvernului Romaniei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO