Deputatul PNL Theodor Nicolescu poate fi arestat. Camera Deputatilor a avizat pozitiv cererea DNA

Ultima actualizare: 28-03-2015 07:10
Parlamentari

Camera Deputatilor a aprobat, miercuri, cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive in cazul deputatului PNL Theodor Nicolescu.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

Directia Nationala Anticoruptie a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Theodor Nicolescu pentru luare de mita si abuz in serviciu, in dosarul privind despagubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Comisia juridica a Camerei a aprobat luni cererile formulate de DNA, pentru cea de retinere fiind exprimate 14 voturi "pentru", 4 "impotriva" si unul anulat, iar in cazul arestarii preventive - 13 voturi "pentru" si 3 "impotriva".

Nicolescu nu a fost prezent la comisie si nici avocatii sai, Bogdan Ciuca aratand ca acesta a comunicat ca nu vine din "considerente colegiale", avand in vedere ca a facut parte din Comisia juridica. Theodor Nicolescu era vicepresedinte al Comisiei juridice, dar si-a dat demisia din comisie.

Dintre solicitarile primite in acest an, Parlamentul a respins, recent, doua cereri de incepere a urmaririi penale, in cazurile senatorului PNL Varujan Vosganian si deputatului UDMR Laszlo Borbely.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO