Dăncilă îl critică pe Meleșcanu, pentru declarațiile despre R. Moldova: ”Unii s-au grăbit”


Ultimul update: Marti 11 Iunie 2019 17:56
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2019 17:55
Categorie: Stiri Politice
Teodor Melescanu

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că nu mai trebuie să existe opinii separate legate de un lucru atât de important cum este Republica Moldova.

"Cred că unii s-au grăbit cu declaraţiile. Am făcut o comisie la nivelul Ministerului Afacerilor Externe din care fac parte toţi factorii de decizie, mă refer la Administraţia Prezidenţială, la Guvern, la toţi cei care sunt implicaţi în acest aspect şi vom veni cu o poziţie comună, o poziţie de ţară. Cred că nu mai trebuie să avem opinii separate legate de un lucru atât de important şi trebuie să fie o poziţie agreată de toţi, o poziţie a ţării noastre, poziţia României", a afirmat Viorica Dăncilă, după şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale PSD.

Ea a spus că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis pe această temă.

Luni, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a afirmat că, în opinia sa, o soluţie la situaţia din Republica Moldova este "întoarcerea la electorat", şi anume alegeri anticipate în această ţară, la 6 septembrie.

Marţi, MAE a transmis un comunicat în care se arăta că România, ca partener strategic al Republicii Moldova, consideră că, într-un stat democratic, voinţa cetăţenilor, exprimată prin vot şi reflectată în configuraţia politică a Parlamentului, este singura care asigură un proces politic legitim, bazat pe dialog.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO