Dăncilă i-a scris lui Iohannis. Premierul renunță la numirea lui Drăghici la Transporturi


Ultimul update: Luni 18 Februarie 2019 14:07
Data publicarii: Luni 18 Februarie 2019 13:49
Categorie: Stiri Politice
Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni că i-a trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, referitoare la situația conducerii ministerului Transporturilor.

Șeful Executivului a declarat că l-a informat pe președintele României că își retrage propunerea de numire a lui Mircea Drăghici în funcția de ministru al Transporturilor.

”Astăzi am trimis o scrisoare către domnul președinte Klaus Iohannis în care am retras propunerea doar pentru Mircea Drăghici, pentru că, așa cum știți, pentru doamna Olguța Vasilescu a venit refuzul din partea președintelui.

A trecut o perioadă foarte mare, din care avem două portofolii fără miniștrii titulari și am considerat că este foarte important să venim cu propuneri noi, pentru că nu mai putem aștepta încă un răspuns și în ceea ce-l privește pe domnul Mircea Drăghici, pentru că depășim perioada de interimat, pe 20 sau 22, nu mai știu sigur.

Pe 20 se vor îndeplini cele 45 de zile, deci trebuie să găsim o soluție și consider că dincolo de jocurile politice, dincolo de lupta politică, este important să avem miniștri titulari, să avem Guvernul României complet, pentru a ne putea desfășura activitatea și aici în țară, unde ați văzut că miniștrii au cerințe, au speranțe justificate, dar și la nivel european, unde deținem președinția rotativă și legat de acest lucru ați văzut că mergem cu motoarele turate la maxim”.- a spus Dăncilă.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni, marţi, pentru a stabili alte două nominalizări pentru funcţiile de miniştri ai Dezvoltării şi Transporturilor, după retragerea Olguţei Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici.

Şedinţa va avea loc de la ora 17,00. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO