PSD i-a găsit Olguței Vasilescu 3 joburi, după ce Klaus Iohannis a refuzat-o de 4 ori

Ultima actualizare: 04-03-2019 21:30

Olguța Vasilescu a revenit luni la masa Guvernului, dar nu în calitate de ministru, ci de consilier onorific al premierului. Astfel, se va ocupa de domeniul pe care nu a ajuns să-l conducă: infrastructura.

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să o numească ministru al Transporturilor şi ulterior al Dezvoltării Regionale, dar Viorica Dăncilă a recompensat-o. Liviu Dragnea a ţinut să spună că Olguța Vasilescu a cerut această funcţie de la premier, dar i-a promis că o va numi şi purtător de cuvânt la partid.

La aproape 4 luni de când a părăsit fotoliul de ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu şi-a făcut luni apariţia la Guvern, alături de Viorica Dăncilă. S-a întâmplat la nici o jumătate de zi după ce şeful său de partid anunţase că: ''i-a cerut doamnei prim-ministru să accepte să fie consilier onorific al primului-ministru pe infrastructură''.

După declaraţia lui Liviu Dragnea, Olguța Vasilescu a venit cu precizări: "Premierul a dorit să colaborăm în continuare, eu am zis să fiu consilier pe infrastructură".

La noul său loc de muncă de la Palatul Victoria, Lia Olguta Vasilescu spune că se va ocupa de supravegherea lucrărilor de infrastructură. Fostul ministru, actual consilier, face şi o primă promisiune, aceea că se va implica personal în realizarea drumurilor expres Pitesti-Craiova şi Craiova Targu-Jiu.

Tot luni, Lia Olguța Vasilescu a fost propusă de PSD şi pentru o funcţie de conducere în Camera Deputaţilor - cea de secretar, ceea ce înseamnă un plus la salariu faţă de indemnizaţia de parlamentar. Este un post pe care l-a primit după ce relaţiile cu Liviu Dragnea s-ar fi răcit semnificativ.

Potrivit unor surse, Olguța Vasilescu i-ar fi reproşat şefului său de partid că nu a susţinut-o îndeajuns în războiul cu şeful statului. Ea a propus în mai multe rânduri suspendarea lui Klaus Iohannis, dar fără vreun ecou la vârful PSD.

De patru ori a fost Lia Vasilescu refuzată de şeful statului, Klaus Iohannis, care a considerat că fostul ministru al Muncii nu are pregătirea şi experienţa pentru a se ocupa de transporturi ori de dezvoltarea regională.

Între timp, la şefia Transporturilor a fost numit Răzvan Cuc. Acesta spune că va colabora cu Vasilescu: "Cu siguranţă ne vom consulta, nu e normal să se întâmple aşa?"

Reporter: "Domnia sa nu are experienţa în acest domeniu..."
Cuc: "Cine spune?"
Reporter: "CV-ul ei."
Cuc: "A fost primarul Craiovei, a avut multe proiecte de infrastructură locală."

Surse politice susţin şi că Olguța Vasilescu ar fi negociat intens cu Liviu Dragnea pentru ca soţul său, Claudiu Manda, să fie pe lista PSD la alegerile europarlamentare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO