Consilierul lui Ponta, Mirel Palada, isi prezinta scuzele publice celor care au fost "ofensati" de exprimarea sa pe Facebook

Ultima actualizare: 23-08-2014 07:04
Mirel Palada

Consilierul de stat Mirel Palada, purtator de cuvant al Guvernului, si-a prezentat, marti, "scuzele publice celor care s-au simtit ofensati de maniera" in care s-a exprimat "pe pagina personala de Facebook".

"Respect dreptul la libera exprimare al fiecarui jurnalist si consider esential rolul presei intr-o democratie. Cat voi fi purtator de cuvant al guvernului voi aprecia munca facuta cu onestitate de catre jurnalisti si voi face tot ce imi sta in putere sa apar principiile profesionalismului, responsabilitatii sociale, tolerantei, bunului-simt si apararii democratiei statului de drept", se spune intr-o scrisoare adresata presedintelui interimar al Clubului Roman de Presa, Indira Crasnea de catre oficialul guvernului, scisoare scanata si postata pe pagina de Facebook a lui Palada

Raspunsul lui Mirel Palada vine dupa ce Clubul Roman de Presa a solicitat premierului Victor Ponta ca purtatorul sau de cuvant sa prezinte scuze publice ca urmare a unei postari de pe Facebook ofensatoare la adresa jurnalistilor.

Prezentarea de scuze publice de catre Mirel Palada "este un gest necesar", limbajul sau la adresa jurnalistilor fiind "inadecvat pozitiei si responsabilitatilor sale publice", se spunea intr-o scrisoare trimisa, luni, premierului Victor Ponta, de Clubul Roman de Presa (CRP). "Va scriu cu ingrijorare in legatura cu atitudinea exprimata recent pe o retea de socializare de catre consilierul dumneavoastra, domnul Mirel Palada fata de jurnalisti, in general, pornind de la cazul special al unui coleg de la portalul Gandul, parte a Mediafax Group (membru al Clubului Roman de Presa). Domnul Palada, care indeplineste atributiile purtatorului de cuvant guvernamental, recidiveaza intr-un fel care arata ca este inadecvat pozitiei si responsabilitatilor sale publice si care face deservicii majore comunicarii intre guvernul unei tari membre a Uniunii Europene si comunitatea jurnalistilor.(...) Apreciez ca prezentarea de scuze publice de catre domnul Palada este un gest necesar, care ar semnifica intoarcerea spre o dorita normalitate.De asemenea, cred ca masurile care ar putea fi luate in interiorul guvernului, in spiritul unor relatii functionale jurnalisti-autoritati, sunt binevenite", se spunea in scrisoarea trimisa de presedintele Clubului, in numele acestei asociatii profesionale.

Saptamana trecuta, Palada a avut pe pagina de Facebook o postare cu urmatorul continut: "Cum apare cate un subiect politic care invartoseaza spiritul bejboinic in opinanti, de zici ca-i catastrofa si dezastru mondial, cum mai scot capul cate doi-trei-zece-douazeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiti de pe lista mea care isi fac seppuku comunicational si trantesc cu cuvintele anti-guvernamentale in balta propagandistica la mine pe wall. Si uite asa mai frigem niste purcelusi anti-guvernamentali la protap si le dam block si mai bem o bere in cinstea sufletelor raposatilor care nu mai este. In seara asta era unul care acum era reporter la Gandul, iar inainte fusese la Hotnews, si care facea clabuci cu spume la mine pe pagina. Ce placere sa-l execut electric! Cata indemanare am sa omor prin blocare ziaristii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufosilor, nici nu stiti cata placere imi provocati".

Ulterior, postarea de pe contul de Facebook al lui Palada a fost stearsa, dar deja existau numeroase reactii in randurile ziaristilor, dar si din partea unor partide de opozitie. Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca i-a transmis purtatorului de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, ca nu e de acord cu modul in care se exprima si ca acesta urmeaza sa decida daca respecta standardele si ramane in Executiv, intrucat nu are nevoie de un Sebastian Lazaroiu la Guvern.

Intrebat daca s-a gandit sa-i ceara demisia lui Palada, Ponta a raspuns: "M-am gandit foarte clar si i-am spus domnului Palada, in mod direct, ca nu sunt de acord cu modul in care domnia sa- chiar si intr-un spatiu cum e Facebook-ul – se exprima, ca nu am nevoie de un Sebastian Lazaroiu la Guvern si ca urmeaza sa decida: daca poate sa respecte niste standarde pe care eu le consider necesare, ramane la Guvern; daca vrea sa fie Lazaroiu, atunci nu va lucra pentru mine".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO