Cererea de urmărire penală a lui Tăriceanu a ajuns la Senat. Ce se întâmplă în continuare

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Cererea de urmărire penală a lui Călin Popescu Tăriceanu a ajuns la Senat si urmează circuitul înainte de vot. Al doilea om în Stat este bănuit că ar fi luat mită în perioada când era șeful Guvernului, acuzație pe care o respinge, însă, categoric.

Preşedintele Senatului este bănuit oficial de luare de mită, o acuzaţie pe care procurorii anticorupţie au aşternut-o pe un referat care se află acum la Senat.

Se cere încuviințarea urmăririi sale penale, o procedură care presupune, înainte de toate, ca solicitarea să fie studiată de membrii Comisiei Juridice, acolo Călin Popescu Tăriceanu va fi invitat pentru a-şi spune punctul de vedere.

Urmează un vot, însă cel mai important este votul final din plenul Senatului, singura instituţie care poate da undă verde acestei urmăriri penale.

Direcția Națională Anticorupție a dat publicității un comunicat în care oferă detalii despre dosarul de corupție care îl vizează pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

DNA susţine că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO