DNA, comunicat despre Tăriceanu: ”Foloase materiale în valoare de aprox. 800.000 USD”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 08 Noiembrie 2018 10:33
Categorie: Stiri Justitie
Calin Popescu Tariceanu FOTO INQUAM

Direcția Națională Anticorupție a dat publicității un comunicat în care oferă detalii despre dosarul de corupție care îl vizează pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Astfel, DNA susţine că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Suma ar reprezenta un comision de 10 % din valoarea unor  acte adiționale și ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.

”Procurorii desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie privind acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală cu sume de bani provenite de la o firmă care ar fi obţinut contracte comerciale importante de la statul român.

Dosarul s-a constituit în anul 2018, în urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii DNA la cererea autorităţilor judiciare austriece. Concret, un demnitar ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007 - 2008, foloase materiale în valoare de aproximativ 800.000 USD de la reprezentanţii unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcţiei, astfel încât să se încheie mai multe acte adiţionale la un contract comercial derulat de companie.

Suma ar reprezenta un comision de 10% din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore" - se arată în comunicatul DNA.

Anterior, surse oficiale din Parchetul General au declarat pentru Știrile Pro TV că senatorul Călin Popescu Tăriceanu este vizat de bănuiala că ar fi primit mită în perioada în care era premier.

La scurt timp, Tăriceanu a negat faptul că ar fi făcut plăți către compania Microsoft în perioada în care și-a exercitat funcția de premier.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO