Cele mai răsunătoare scandaluri care au avut loc în Parlament în 2022: ”Mă-ta e valutistă, porcule”, ”nazistule”, ”maimuță”

Scandal, Parlament, 2022
Agerpres

Și în 2022, la fel ca în anii trecuți, parlamentarii României, persoane care ar trebui să fie un model de comportament public, au oferit spectacole care nu fac cinste niciunui simplu cetățean, cu atât mai mult unui ”ales al poporului”.    

ȘtirileProTV.ro a realizat o selecție a celor mai răsunătoare scandaluri care au avut loc în Parlament în 2022

Șoșoacă: "Îi spun Uniunii Europene: Pe aici nu se trece" 

Dacă în 2021, senatoarea neafiliată Diana Șoșoacă a fost un fel de campioană a momentelor tensionate din Parlament, în 2022 se pare că locul i-a fost luat cu succes de fostul ei coleg de partid, George Simion, care a fost ”ajutat” și de alți parlamentari ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

Imediat după ce s-a terminat vacanța parlamentară de sărbători, anul 2022 a început cu o Diana Șoșoacă ... amuzantă, cel puțin pentru unii, în plenul celor două Camere. Chiar la începutul lunii februarie a a vut loc o ședință solemnă organizată cu ocazia împlinirii a 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, unde Șoșoacă a transmis public: "Îi spun Uniunii Europene: Pe aici nu se trece".

Citește și
scandal, George Simion, Dan Tanasa
VIDEO. Un nou scandal în Parlament. Deputații AUR George Simion și Dan Tanasă s-au înfuriat pe un secretar de stat
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Senatoarea a venit îmbrăcat în ie și având un drapel mare pe umeri. Iar când s-a prezentat în fața colegilor pentru discurs, aceștia au început să râdă.

“Nu credeam că arborarea steagului României va stârni atâtea râsete, dar ce poți să îi ceri unui asemenea Parlament”, a spus ea.

La finalul şedinţei, Ludovic Orban i-a reproşat lui Florin Cîţu că-şi bate joc de o şedinţă festivă: „Cum să-i dai cuvântul lui Şoşoacă în locul meu?”, i-a reproşat Orban lui Cîţu. VIDEO aici.

Scandalul anului 2022 în Parlament. Deputații s-au jignit între ei: ”Nazist” și ”maimuță” 

De departe, cel mai mare scandal care a avut loc în Parlament în 2022 a fost cel din luna februarie, care a declanșat o serie de alte reacții verbale violente în zilele următoare.

Totul a început la ședința plenului Camerei Deputaților, unde deputații ar fi trebuit să dezbată moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Liderul AUR George Simion a provocat un scandal după ce a fost acuzat că l-a agresat pe ministrul Popescu chiar acolo, în plen.

Parchetul General a anunţat că s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj.

Imediat după acest incident, în timpul ședinței Comisiei de Regulament, unde parlamentarii PSD, PNL și USR încercau să aplice modificări pentru sancționarea incidentelor provocate de AUR în Parlament, a izbucnit un alt scandal. Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica l-a numit ”nazist pe deputatul din partea minorităților naționale Ovidiu Ganț, membru al Forumului Democrat al Germanilor din România.

În replică, deputatul PSD Alfred Simonis l-ar fi numit ”maimuță” pe parlamentarul AUR, Titi Stoica.

FOTO, sus: Alfred Simonis

De asemenea, în timpul şedinţei, copreşedintele AUR George Simion s-a împins cu deputatul USR Bogdan Rădeanu, care l-a acuzat că l-a călcat pe picior.

Nervos că se interzic LIVE-urile din Parlament, George Simion a susținut - chiar de la microfonul plenului - că unii parlamentari ”se uită la filme porno și votează pentru pensiile speciale”.

Liderul deputaților PSD, amenințat cu bătaia: ”Mă-ta e valutistă! Porcule!” 

Circul parlamentar a continuat cu succes în luna mai a anului 2022, când liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, şi deputatul AUR Dumitru-Viorel Focşa s-au certat ca la ușa cortului.

Cearta dintre cei doi a început după ce proiectul de lege inițiat de AUR - "Legea suveranităţii - Legea pentru protejarea interesului superior şi suveran al poporului şi al cetăţeanului român" - a fost respins de plenul Camerei Deputaților.

La ieşirea din sala de plen, potrivit unei înregistrări video care a fost realizată de co-președintele AUR George Simion, liderul PSD s-a enervat după ce Focșa (AUR) i s-a adresat cu apelativul ”valutistule”.

Mă-ta e valutistă! Porcule! - a replicat Simonis, lider al grupului PSD din Camera Deputaților.

După această replică, parlamentarul AUR Dumitru Focşa l-a ameninţat pe Alfred Simonis cu bătaia, acuzându-l că vorbeşte urât.

"Băi, nesimţitule, valutistule, cum vorbeşti cu noi?", i-a spus Focşa lui Simonis, iar acesta a răspuns: "Dispari de aici!".

Ulterior, Focşa a explicat presei că Simonis a ţipat la el.

"Nu ştiţi discuţia din interior. A ţipat la mine. (...) Da, i-am spus: te calc în picioare. Nu o aduci pe mama în discuţie. Eşti om politic. Mama e decedată de doi ani de zile", a precizat Focşa. VIDEO aici.

Ministrul Energiei, hărțuit de liderul AUR George Simion pe holurile Parlamentului 

Alte momente ... jenante în Parlament au avut loc după ce liderul AUR George Simion l-a fugărit pe holuri pe ministrul Economiei Virgil Popescu, fără să-i pese că este filmat de jurnaliști.

Totul a început la dezbaterile dezbaterile privind proiectul Legii offshore - un proiect care este susținut de ministrul Popescu și coaliția de guvernare, și criticat de către parlamentarii AUR.

La începutul dezbaterilor, Simion a protestat faţă de faptul că ministrul Energiei s-a aşezat, în sală, între reprezentanţii mai multor firme, printre care și OMV Petrom, și a făcut scandal, numindu-l ”hoț” pe Virgil Popescu.

Din acest motiv, parlamentarii au cerut preşedintelui de şedinţă să cheme chestorii sau paza să îi dea afară pe cei de la AUR.

Circul celor de la AUR a continut, însă, după dezbateri. George Simion l-a hărțuit pe ministrul Energiei, ținându-se după el pe holurile Palatului Parlamentului, iar, la un moment dat, Virgil Popescu a susținut că a fost lovit cu piciorul de președintele AUR: ”Chiar vrei să mă lovești cu piciorul, din nou?” - a spus ministrul. VIDEO aici.

De asemenea, Simion i-a împins pe unii dintre apropiații ministrului Energiei, în timp ce aceștia încercau sa iasă din sala de dezbateri alături de Virgil Popescu, fapt care i-a făcut pe aceștia să protesteze:

- ”Ce faci, măi? Derbedeule!”

- ”Vrei să mă lovești, să-mi pui piedică?”

- ”Ce faci, măi, derbedeule, de ce mă împingi, mă?”

- ”Băi, dar chiar așa?”

- ”Vrei să mă lovești cu cotul în stomac? Mă împingi, mă tragi de haine, mă lovești de pereți. Dar, ce-i asta, mă?”

George Simion, la un pas să se bată cu deputatul PSD Zetea 

După vacanța parlamentară de vară, senatorii și deputații s-au întors la muncă cu forțe noi și chef de ... scandal, bineînțeles. În octombrie, George Simion a fost la un pas să se bată cu deputatul PSD Gabriel Zetea, după o discuție pe tema majorării salariilor parlamentarilor și primarilor.

Zetea s-a enervat după ce Simion a început să-l acuze de ipocrizie în privința motivului pentru care social-democrații au anunțat că susțin majorarea salariilor primarilor.

Cei doi parlamentari au fost la un pas să se ia la bătaie, sub ochii celorlalți colegi prezenți la Comisia de Muncă din Camera Deputaților.

În acest scandal a intervenit și un coleg al lui George Simion, deputatul AUR Dan Tănasă, care a strigat și el la adresa deputatului PSD: ”Mincinosule! Mincinosule”. VIDEO aici.

Ziua Națională a României, sărbătorită cu scandal în Parlament. Deputat UDMR: ”Ardealul nu e numai românesc, ci și unguresc” 

Iar ”cireașa de pe tortul scandalagiilor” din Parlament a fost oferită chiar de Ziua României, în plen, bineînțeles, de către un reprezentant UDMR, un partid aflat la guvernare.

Deputatul UDMR Csoma Botond a afirmat, de la tribună, că ”liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc”.

Parlamentarii AUR au părăsit sala de plen, în timp ce ministrul Culturii, senatorul Lucian Romaşcanu, a afirmat, într-o postare pe Facebook, că Transilvania este istoric a românilor, chiar dacă este locuită şi de minorităţi. 

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Ziua Națională a României, sărbătorită cu scandal în Parlament. Deputat UDMR: ”Ardealul nu e numai românesc, ci și unguresc”
Ziua Națională a României, sărbătorită cu scandal în Parlament. Deputat UDMR: ”Ardealul nu e numai românesc, ci și unguresc”

A fost scandal în Parlament chiar și cu ocazia sărbătorii Zilei Naționale a României, după ce un deputat UDMR a spus că Ardealul nu este numai românesc, ci și unguresc.

 

VIDEO. Un nou scandal în Parlament. Deputații AUR George Simion și Dan Tanasă s-au înfuriat pe un secretar de stat
VIDEO. Un nou scandal în Parlament. Deputații AUR George Simion și Dan Tanasă s-au înfuriat pe un secretar de stat

Un nou scandal a avut loc, marți, în plenul Camerei Deputaților, din cauza unei legi care prevede înființarea unor centre comunitare pentru românii din diaspora.  

Scandal în Parlament, din cauza majorării salariilor. George Simion, la un pas să se bată cu deputatul PSD Zetea
Scandal în Parlament, din cauza majorării salariilor. George Simion, la un pas să se bată cu deputatul PSD Zetea

Un nou scandal a avut loc, marți, la Parlament. Doi deputați au fost gata să se ia la bătaie, din cauza majorării salariilor parlamentarilor și primarilor.  

VIDEO. Ministrul Energiei, hărțuit de liderul AUR George Simion pe holurile Parlamentului
VIDEO. Ministrul Energiei, hărțuit de liderul AUR George Simion pe holurile Parlamentului

Liderul deputaților AUR, George Simion, l-a hărțuit, marți, pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe holurile Palatului Parlamentului, fără să-i pese că este filmat de jurnaliști.  

Un nou scandal în Parlament. Liderul deputaților PSD, amenințat cu bătaia: ”Mă-ta e valutistă! Porcule!”
Un nou scandal în Parlament. Liderul deputaților PSD, amenințat cu bătaia: ”Mă-ta e valutistă! Porcule!”

Un nou scandal a avut loc, marți, în Parlamentul României. De această dată, protagoniștii sunt liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, şi deputatul AUR Dumitru-Viorel Focşa.    

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar
Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar

SUA vor găzdui vineri o reuniune virtuală a donatorilor de ajutor internaţional pentru Ucraina, aşa-numitul Grup de contact în format Ramstein, după ce Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.