Un nou scandal a avut loc, marți, în Parlamentul României. De această dată, protagoniștii sunt liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, şi deputatul AUR Dumitru-Viorel Focşa.    

Cearta dintre cei doi a început după ce proiectul de lege inițiat de AUR - "Legea suveranităţii - Legea pentru protejarea interesului superior şi suveran al poporului şi al cetăţeanului român" - a fost respins de plenul Camerei Deputaților.

La ieşirea din sala de plen, potrivit unei înregistrări video care a fost realizată de co-președintele AUR George Simion, liderul PSD s-a enervat după ce Focșa (AUR) i s-a adresat cu apelativul ”valutistule”.

Mă-ta e valutistă! Porcule!” - a replicat Simonis, lider al grupului PSD din Camera Deputaților.

FOTO: Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis

 

După această replică, parlamentarul AUR Dumitru Focşa l-a ameninţat pe Alfred Simonis cu bătaia, acuzându-l că vorbeşte urât.

"Băi, nesimţitule, valutistule, cum vorbeşti cu noi?", i-a spus Focşa lui Simonis, iar acesta a răspuns: "Dispari de aici!".

FOTO: Deputatul AUR Dumitru Viorel Focşa

 

Ulterior, Focşa a explicat presei că Simonis a ţipat la el.

"Nu ştiţi discuţia din interior. A ţipat la mine. (...) Da, i-am spus: te calc în picioare. Nu o aduci pe mama în discuţie. Eşti om politic. Mama e decedată de doi ani de zile", a precizat Focşa.

Marţi, propunerea legislativă "Legea suveranităţii - Legea pentru protejarea interesului superior şi suveran al poporului şi al cetăţeanului român" a fost respinsă de Camera Deputaţilor, cu 229 voturi pentru respingere, 30 contra şi o abţinere.