Cariera lui Marian Vanghelie. Cum a ajuns fostul primar de la Sectorul 5 să fie condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare

Dată publicare: 13-05-2021 18:52
Dată actualizare: 13-05-2021 19:50


La 21 de ani de când a fost ales primar al Sectorului 5, controversatul Marian Vanghelie a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare.

Supranumit și primarul "care este" sau "Goagăl", Vanghelie este acuzat că ar fi primit mită în valoare de 30 de milioane de euro în doar 5 ani, dintre cei 15, cât a fost edil. Decizia de joi a Tribunalului București nu este definitivă.

Marian Vanghelie a devenit cunoscut mai mult prin declaraţiile sale decât prin reuşitele administraţiei pe care a condus-o 15 ani, la Sectorul 5.

Supranumit primarul ”care este”, Vanghelie şi-a început de jos drumul spre celebritate şi avuţie. A pornit de la căratul tăvilor cu mâncare la şedinţele PSD şi a ajuns să îşi critice colegii.

L-a certat şi pe fostul premier, Victor Ponta.

După 15 ani în care a condus cel mai defavorizat sector din Capitală, în 2015 au apărut şi problemele cu iz penal. Atunci a fost arestat preventiv într-un dosar de corupţie. Şase ani mai târziu a venit şi condamnarea.

11 ani şi 8 luni de închisoare, aceasta este pedeapsa pe care au stabilit-o în prima instanţă judecătorii de la Tribunalul Bucureşti.

Magistraţii spun că în această afacere de corupţie statul ar fi fost prejudiciat cu 60 de milioane de euro, în afacerea Economat, din care jumătate ar fi primit fostul edil. Vanghelie este acuzat că a primit aceşti bani ca să ajute firmele unui om de afaceri să câştige contractele cu primăria sectorului 5.

Ca despăgubiri, instanţă îl obligă pe Marian Vanghelie să plătească 15 milioane de euro, aşa că se menţine sechestrul asigurator, asupra proprietăţilor şi conturilor sale bancare.

Contactat de Ştirile PRO TV, Marian Vanghelie nu a transmis niciun punct de vedere în urma condamnării. În schimb, judecătorii au decis ca Mircea Geoană îşi poate recupera ceasurile de aur primite cadou de la fostul edil. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în instanţă.


VIDEO PROTVPLUS.RO