Blaga: PDL trebuie sa scape de oportunisti, sa nu se mai ajunga in PE fara sa fi fost o zi in partid

02-03-2013 21:38

Vasile Blaga

Pesedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca trebuie impus un sistem prin care promovarea in partid si functii publice sa fie facuta prin propria munca, fara ca unii sa ajunga ministri sau europarlamentari fara sa fi fost o zi membri de partid.

Prezent, sambata, la Vaslui, unde si-a prezentat motiunea pentru sefia partidului, Vasile Blaga a subliniat ca PDL trebuie ca, pe viitor, sa scape de oportunistii care, fara sa fi dus munca de jos din partid, au promovat pe functii publice importante.

"Oamenii care sunt numiti in functii trebuie sa fie din rezerva de cadre a partidului si din cei cu care incepem de azi batalia cu USL. Trebuie sa respectam un principiu pentru a fi un partid puternic, cel al meritocratiei. Doar prin munca ta sa promovezi in partid, si nu prin alte mijloace. Nu merita promovati cei care ne stiu numai cand suntem la putere si, daca se poate, sa ajunga direct ministri sau europarlamentari, fara sa fi fost deloc la partid", a spus Blaga.

Liderul PDL a aratat ca, atunci cand partidul se afla la guvernare, nu aveai loc de numeroasele masini de lux parcate in curtea sediul central al PDL, iar acum "poti sa intorci si autocarul fara nicio problema".

"Un partid puternic este cel care se bazeaza pe miile lui de militanti, pe fiecare dintre oameni, se bazeaza pe rezerva lui de cadre. In acest sens, voi propune partidului, cu un an inainte de alegeri, cand se simte ca va fi bine, sa inchidem portile partidului. Daca veniti acum cu autocarul la Modrogan, puteti sa intoarceti fara nicio problema in curte. Daca veti veni prin 2016, Mercedes-urile vor fi pana la Statuia Aviatorilor. Asa cred ca a fost si in Vaslui si peste tot in tara", a adaugat Blaga.

Aproximativ 200 de membri ai Organizatiei Judetene Vaslui a PDL au participat, sambata, la prezentarea motiunii "PDL - politica dincolo de lozinci" cu care Vasile Blaga si-a anuntat candidatura la sefia partidului.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO