Antonescu: La motiune le vom spune celor de la putere "Ridica-te si umbla"

28-02-2011 14:43

Crin Antonescu

Conducerea USL lucreaza in prezent la redactarea textului motiunii de cenzura, care va fi depusa ca urmare a asumarii raspunderii Guvernului in Parlament pe Codul Muncii. Crin Antonescu a recunoscut ca nu se asteapta ca motiunea sa demita Guvernul.

"Nimeni - nici eu, nici Victor Ponta - nu a spus ca e sigur ca la data cutare vom putea schimba presedintele sau guvernul. Am spus doar ca dorim sa facem asta si este bine sa facem asta cat mai repede se va putea. Eu cred ca este un obiectiv realist, insa fara sa garantez, pentru ca nu depinde de noi cand se va realiza" - a declarat copresedintele USL, Crin Antonescu.

Pe de alta parte, liberalul spera ca, la votul viitoarei motiuni de cenzura, membrii coalitiei guvernamentale sa nu mai primeasca ordine sa stea in banci, asa cum s-a intamplat la ultimul eveniment de acest gen.

"Vom striga catre cei de la putere: «Ridica-te si umbla!». Nu este nevoie de un miracol, este o chestie de constiinta", a spus Antonescu.

Intrebat daca ar fi bine ca sindicatele sa organizeze greva generala in ziua in care se va vota motiunea de cenzura, Antonescu a recunoscut ca o astfel de actiune ar da o importanta mai mare votului din Parlament, insa el a spus ca nu vrea sa faca sugestii liderilor sindicali.

Premierul Emil Boc a declarat astazi ca proiectul de modificare a Codului Muncii a fost aprobat de Guvern si ca a fost deja trimis la Parlament in vederea angajarii raspunderii.

 

Potrivit Constitutiei, Guvernul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de trei zile de la prezentarea proiectului de lege, a fost votata.

In cazul in care presedintele Romaniei cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face in sedinta comuna a celor doua Camere.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO