Petre Roman risca sa-si piarda mandatul de parlamentar. ANI a cerut revocarea din functie pe motiv de incompatibilitate

12-01-2015 15:51


Agentia Nationala de Integritate a declarat definitiva decizia care-l considera incompatibil, pentru ca detine simultan atat functia de deputat, cat si calitatea de persoana fizica autorizata si nu ar fi facut contestatie in termenul legal.

Roman sustine insa ca a contestat raportul Agentiei, iar cazul sau se va discuta marti, in instanta.

ANI sustine ca deputatul Petre Roman se afla in stare de incompatibilitate inca din 20 decembrie 2012, pentru ca detine simultan atat functia de deputat, cat si calitatea de persoana fizica autorizata. In plus, Agentia Nationala de Integritate precizeaza intr-un comunicat ca raportul de evaluare prin care a fost constatata incompatibilitatea alesului intocmit in martie, anul trecut, a ramas definitiv pentru ca parlamentarul nu a contestat documentul la Curtea de Apel, in termenul prevazut de lege.

Prin urmare ANI a trimis raportul pe care il considera definitiv catre Camera Deputatilor, pentru aplicarea sanctiunii de revocare din functie si interzicerea exercitarii unei functii sau demnitati publice pe o perioada de trei ani.

De cealalta parte, Petre Roman sustine insa ca ANI nu are dreptate sa procedeze astfel, pentru ca el a contestat raportul agentiei la Curtea de Apel. Drept dovada, marti va avea loc prima examinare a cazului sau in instanta. Deputatul liberal crede ca ANI ar putea sa nu fie la curent cu demersul sau din cauza unei neconcordante aparute in derularea procesului.

Petre Roman: "Ei spun, de la Tribunal, ca nu au primit neaparat in timp util. E o simpla incurcatura! Era vorba de o taxa vate trebuia platita, nu le-a parvenit la momentul respectiv. Din cauza aceasta ei constata ca n-ar fi fost facuta intampinarea, dar chiar marti se discuta aceasta reexaminare."

Petre Roman a contestat raportul la Tribunalul Bucuresti, care i-a respins contestatia, instanta competenta in acest caz fiind Curtea de Apel bucuresti, au precizat pentru MEDIAFAX surse oficiale. Raportul nu a mai fost contestat ulterior in termenul legal de 15 zile de la primire.

Deputatul PNL, Petre Roman va trebui sa dea explicatii si in fata colegilor sai din Parlament. Conducerea Camerei Deputatilor trebuie sa decida ce hotarare ia in cazul solicitarii ANI de revocare a sa din functie.

VIDEO PROTVPLUS.RO