Alina Gorghiu, despre mutarea ambasadei din Israel: O nouă pată pe imaginea ţării în lume

21-04-2018 15:50


Alina Gorghiu face declaratii dupa publicarea exit poll-ului votului cu ocazia alegerilor paramentare

Senatorul PNL Alina Gorghiu a spune că memorandumul privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim este o temă ''ce aruncă o nouă pată pe imaginea ţării în lume''.

Gorghiu susține că ''iminentul scandal de amploare care va izbucni'' este menit să distragă atenţia de la ''modificările controversate la Coduri''.

"Memorandumul privind mutarea ambasadei României în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim, ne transmite Executivul, încadrat la 'documente confidenţiale'. Aşa la secret era documentul, că informaţia ne-a fost oferită în prime-time de către dl Dragnea. Probabil dl Manda deja s-a mobilizat pentru a aduna de urgenţă comisia SRI cu scopul de a identifica 'sifonul' din Guvern, iar media favorabilă PSD solicită mânios comisie specială să se ancheteze o asemenea scurgere de informaţii... Deocamdată, realitatea se prezintă astfel: un anunţ frapant de politică externă a României prin vocea liderului unui partid, care generează nu doar un conflict între Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, dar şi o temă ce aruncă o nouă pată pe imaginea ţării în lume. Principala concluzie care poate fi trasă după anunţul d-lui Dragnea: societatea românească, opoziţia, Preşedinţia, precum şi forurile europene să aibă în atenţie rezolvarea acestui conflict de durată aruncat în spaţiul public, nu iminentul scandal de amploare care va izbucni peste doar câteva zile, când PSD îşi va intensifica eforturile să-şi treacă prin Parlament modificările controversate la Coduri'', a scris sâmbătă pe Facebook Alina Gorghiu.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO