A vrut sa fie judecator al Curtii Constitutionale, acum vrea dizolvarea ei

27-08-2010 00:00

Teodor Melescanu

Este vorba de vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu, care a anuntat ca liberalii propun in proiectul lor de reforma constitutionala desfiintarea Curtii Constitutionale si transmiterea tuturor competentelor CC catre ICCJ.

"In proiectul nostru, noi propunem desfiintarea Curtii Constitutionale, pornind de la ideea ca activitatea ei trebuie sa fie depolitizata cu adevarat, ceea ce nu pare sa fie interesul multora, si transmiterea tuturor competentelor Curtii Constitutionale catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde judecatorul este independent, autonom", a spus Teodor Melescanu.

Nu trebuie insa uitat nici faptul ca Teodor Melescanu a fost candidatul PNL pentru ocuparea unui post de judecator la Curtea Constitutionala. Ba mai mult decat atat, candidatura sa a provocat un scandal de proportii in urma cu aproximativ doua luni, cand parlamentarii s-au comportat ca pe maidan, fugarindu-se prin plen si aruncand vorbe grele.

Acum, senatorul Melescanu a mentionat ca, pornind de la aceasta idee a desfiintarii CC, liberalii doresc ca la nivelul Constitutiei accentul sa fie pus "pe drepturile si libertatile cetatenilor, pe functionarea institutiilor statului si pe eliminarea unor neclaritati".

Potrivit lui Melescanu, ideea desfiintarii CC a fost lansata de liberali in proiectul de reforma constitutionala adoptat de PNL inca din 2005, mentionand ca acest principiu va fi preluat si de actualul proiect, pe care conducerea liberala nu a reusit inca sa-l definitiveze si sa-l adopte pentru a putea prezenta un punct de vedere oficial la Comisia de revizuire a Constitutiei.

 

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO