Adomnitei si Fenechiu, prezenti in catalogul DNA

22-10-2008 00:00

Cristian Adomnitei

Fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, este cercetat de DNA, alaturi de deputatul liberal Relu Fenechiu, pentru modul in care au fost achizitionate transformatoare de la mai multe societati iesene, sustin surse Mediafax.


Potrivit presei locale, in 2006 firmele lui Relu Fenechiu (SC La Rocca SRL, Fene Grup SA) ar fi cumparat cu 20 de miliarde de lei vechi zeci de trasformatoare pe care le-ar fi revandut societatii Electrica Moldova cu o suta de miliarde de lei vechi. O firma a lui Adomnitei a participat la licitatia pentru transformatoare.

In acest caz , verificat de DNA, au fost audiate mai multe persoane, printre care si fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu. In februarie, liberalul Chiuariu a fost citat in calitate de martor in dosarul in care Fenechiu este vizat. Chiuariu a declarat procurorilor ca nu stie nimic despre respectivele contracte.

In urma cu doua saptamani, cu putin timp inainte ca Adomnitei sa fie demis, DNA a emis o citatie pe numele acestuia, convocandu-l la audieri. Potrivit Mediafax, liderul PNL Iasi, Relu Fenechiu, a declarat ca nu a fost citat la DNA si ca este vorba de "dosare mai vechi" in care este cercetat in legatura cu afacerile sale.

DNA a refuzat sa confirma sa sa infirme informatiile.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO