"Zborul MH370 a fost prabusit intentionat". Descoperirea-cheie facuta de anchetatori in casa pilotului avionului disparut

Ultima actualizare: 04-08-2016 07:23
Malaysia Airlines

Expertul in aviatie Larry Vance a dezvaluit, in emisiunea 60 Minutes, ca flapsul descoperit in urma cu un an pe insula Madagascar si care ar apartine avionului Malaysia Airlines indica o ipoteza sumbra.
 

Potrivit acestuia, analiza expertilor indica faptul ca zborul MH370 ar fi fost prabusit intentiuonat in apa, pentru ca flapsul era intins, relateaza The Guardian.

Vance crede ca nicio alta teorie nu poate oferi o explicatie plauzibila asupra a ceea ce s-ar fi intamplat cu avionul disparut in martie 2014.

"Cineva a pilotat avionul direct in apa", a declarat el in emisiunea 60 Minutes, unde a sustinut ca flapsul intins este "o dovada concreta" ca avionul ar fi fost prabusit intentionat, ceea ce ar explica si de ce nu a fost gasita inca epava.

'Un flaperon nu se poate activa singur, cineva trebuie sa-l fi scos. Cineva (din cabina) trebuie sa fi selectat comanda de activare a flaperonului', a spus Vance, ceea ce intareste ipoteza ca unul dintre piloti sau un pirat al aerului a controlat avionul pana in momentul prabusirii in ocean.

La randul sau, Peter Foley, seful operatiunilor de cautare realizate de Oficiul pentru Securitatea Transporturilor din Australia (ATSB), nu exclude posibilitatea ca cineva sa fi controlat avionul pana la sfarsit. inaltul functionar australian a declarat ca ATSB a vazut 'cateva analize ale francezilor' care sugereaza ca flaperonul a fost activat, ceea ce ar sustine teoria potrivit careia prabusirea avionului a fost premeditata.

Operatiunile de cautare au pornit de la premisa ca disparitia avionului nu a fost rezultatul unui gest premeditat. Insa pana acum, cea mai costisitoare operatiune de cautare din istorie nu a dat niciun rezultat. Mai multe bucati care se presupune ca ar apartine Boeingului disparut au fost gasite pe insulele din estul Africii.

"Cred ca este frustrant pentru investigator. Exista o mare posibilitate ca o persoana sa fi controlat avionul in ultimele secunde si cautam dovezi pentru a sustine acest fapt", a mai declarat el.

Recent, investigatorii au dezavluit un detaliu-cheie al anchetei. In casa capitanului care pilota avionul Malausia Airlines, a fost descoperit un simulator de zbor in care pilotul ar fi aplicat un scenariu asemanator, cu o luna inainte de disparitie, si ar fi amerizat in Oceanul Indian.

Intre timp, guvernele din Malaysia, Australia si China si-au retras angajamentul de a completa cautarea pe raza de 120,000 de metri patrati.

Acestea au afirmat ca in absenta unor noi dovezi credibile ce privesc locatia exacta a avionului, cautarea va fi suspendata temporar.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO