Volodimir Zelenski: Nimeni în lume nu investeşte în terorism mai mult decât Rusia. Au lansat atacuri asupra regiunii Kiev

racheta
Shutterstock

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis în mesajul zilnic către popor că armata rusă a lansat atacuri cu rachete asupra regiunii Kiev, Kropyvnytskyi şi a lovit Mykolaiv.

Astăzi, am sărbătorit pentru prima dată Ziua Statului Ucrainean. Şi m-am bucurat să văd cât de mulţi oameni au perceput cu căldură această sărbătoare, s-au felicitat pentru ea, au zâmbit şi au fost mândri de Ucraina”, a spus preşedintele ucrainean, potrivit news.ro.

Zelenski a arătat că vrea să le mulţumească ”senatorilor americani care au aprobat în unanimitate rezoluţia prin care se solicită Departamentului de Stat al SUA să recunoască Rusia ca stat sponsor al terorismului”.

Puteţi lua orice zi din Ucraina - astăzi sau oricare alta după 24 februarie - pentru a vedea că nimeni în lume nu investeşte în terorism mai mult decât Rusia. Acest lucru chiar are nevoie de un răspuns juridic la nivel global. Şi nu există niciun motiv raţional pentru care o astfel de reacţie nu ar trebui să aibă loc, în special în Statele Unite”, mai afirmă el.

Despre evoluţia războiului, Volodimir Zelenski spune că ”numai în prima jumătate a acestei zile, şi numai la Kiev, au existat patru alarme aeriene”.

Citește și
Andrii Kostin
Zelenski, despre noul procuror general al Ucrainei: O persoană cinstită, profesionistă, ştie cum să lucreze sistematic
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Armata rusă a lansat atacuri cu rachete asupra regiunii Kiev, Kropyvnytskyi, a lovit Mykolaiv, a continuat o serie de atacuri brutale şi fără sens din punct de vedere strategic asupra Donbasulu. Le mulţumesc tuturor celor care resping această teroare”, afirmă el.

Zelenski spune că a avut o altă reuniune a Statului Major al Comandantului Suprem Şef.

Am analizat stadiul actual al furnizării de armament pentru apărătorii noştri, furnizarea de ajutor din partea partenerilor şi, în general, stadiul de implementare a Planului de apărare al Ucrainei, care a intrat în vigoare la 24 februarie”, afirmă liderul ucrainean despre reuniune.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 156. Zelenski: Rușii au lansat atacuri cu rachete asupra regiunii Kiev. O serie de atacuri brutale

LIVE UPDATE Război în Ucraina, ziua 43. Lavrov anunță că acordul de pace înaintat de Ucraina are
MAE rus: Lavrov va „acorda atenţie” solicitării de convorbire a lui Blinken, atunci când „timpul îi va permite”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va "acorda atenţie" solicitării Departamentului de Stat al SUA de a vorbi cu secretarul de stat Antony Blinken atunci când "timpul o va permite", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Laodicea
Ucraina afirmă că o navă deţinută de sirieni şi acostată în Liban transporta cereale furate

Ambasada Ucrainei în Liban a cerut autorităţilor să clarifice condiţiile în care o navă siriană - despre care Ucraina susţine că transportă orz furat - a fost autorizată să acosteze la Tripoli.

ucraina, soldati, herson
Ucraina începe ofensiva în Herson. Atacuri asupra podului Antonickiy au lăsat trupele rusești „practic izolate”

O contraofensivă a trupelor ucrainene din sudul ţării "prinde contur" în jurul oraşului Herson, ocupat, potrivit Ministerului britanic al Apărării (MoD), potrivit BBC.

nava
O navă hidrografică ucraineană a sărit în aer la Gurile Dunării, pe canalul Bâstroe

O navă hidrografică ucraineană a sărit în aer joi la Gurile Dunării, a anunţat vineri dimineaţă Comandamentul Operaţional Sud al forţelor de apărare ucrainene, citat de agenţia de presă Unian.

ucraina, nikolaev
Atac la Nikolaev, în Ucraina. Cinci persoane au murit, iar alte șapte sunt rănite

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi şapte rănite într-un atac care a avut loc lângă o staţie de transport public din Nikolaiv, potrivit unui videoclip postat de guvernatorul regional Vitaliy Kim.

himars, rachete
Armata rusă acuză Ucraina că a bombardat o tabără de prizonieri ucraineni. 40 de persoane ar fi murit

Armata rusă a acuzat forţele ucrainene că au bombardat o închisoare din estul regiunii Donbas, controlată de separatiştii pro-ruşi, ucigând 40 de prizonieri de război ucraineni şi rănind alţi 75, transmite Le Figaro.

rusia, turcia
Rusia transferă miliarde de dolari pentru construcţia unei centrale nucleare în Turcia

O companie de stat din Rusia transferă sume mari în dolari către o subsidiară care construieşte o centrală nucleară în valoare de 20 de miliarde de dolari în Turcia.

Anthony Blinken
Antony Blinken efectuează un turneu diplomatic în Africa pentru a contracara influenţa rusă

Şeful diplomaţiei americane se va deplasa în august în Africa de Sud, în Republica Democratică Congo şi în Rwanda, a anunţat vineri Departamentul de Stat, în contextul în care SUA încearcă să contracareze influenţa diplomaţiei ruse, relatează AFP.

Când va fi anunțat rezultatul final al alegerilor din Statele Unite. Cu ce întârziere ar putea fi aflat câștigătorul
SUA oferă 10 milioane de dolari pentru informații privind implicarea Rusiei în alegerile din 2016

Administraţia americană a anunţat joi o recompensă în valoare de 10 milioane de dolari pentru informaţii despre presupusa ingerinţă a Rusiei în procesul electoral din SUA, atât din trecut, cât şi din prezent.

Vladimir Putin
Putin ordonă guvernului rus să repare locuinţele şi infrastructurile în zonele ocupate din estul Ucrainei

Vladimir Putin a dispus vineri guvernului de la Moscova ca până la venirea iernii să reparare locuinţele şi infrastructurile de pe teritoriul controlat de trupele ruse în republicile autoproclamate Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei.

soldat ucraina
Acte de cruzime comise în timpul războiului: Prizonier de război ucrainean, castrat de un soldat rus

Un videoclip în care apare un soldat rus care castrează un prizonier de război din Ucraina a apărut pe Telegram.  

Rușii și ucrainenii se acuză reciproc pentru bombardarea unei tabere de prizonieri ucraineni. Acolo se aflau și militări din
Rușii și ucrainenii se acuză reciproc pentru bombardarea unei tabere de prizonieri ucraineni

Cel puțin cinci oameni au murit în zona unei stații de autobuz după un atac al rușilor la Nikolaev, în sudul Ucrainei.

serghei lavrov
Discuţie „sinceră şi directă” între Blinken şi Lavrov, prima lor conversaţie de la începutul invaziei ruse în Ucraina

Secretarul de stat american Antony Blinken şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov au avut vineri prima lor discuţie telefonică de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Citește și...
„Nu vom ceda!”, transmite Moscovei Zelenski, încrezător în victoria armatei sale, de Ziua statalităţii Ucrainei
„Nu vom ceda!”, transmite Moscovei Zelenski, încrezător în victoria armatei sale, de Ziua statalităţii Ucrainei

Rusia nu va reuşi să-i intimideze pe cetăţenii ucraineni prin teroarea atacurilor cu rachete, a declarat joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cu ocazia Zilei statalităţii ucrainene.

Zelenski, despre noul procuror general al Ucrainei: O persoană cinstită, profesionistă, ştie cum să lucreze sistematic
Zelenski, despre noul procuror general al Ucrainei: O persoană cinstită, profesionistă, ştie cum să lucreze sistematic

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, afirmă că noul procuror general al Ucrainei, Andrii Kostin, este "o persoană cinstită, profesionistă", care "ştie cum să lucreze sistematic".

Recomandări
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.