Operație pe creier transmisă live pe Facebook. Pacienta era conștientă. VIDEO

Ultima actualizare: 31-10-2019 14:08

Mii de oameni au putut urmări operația cerebrală la care a fost supusă o femeie din Statele Unite, aceasta fiind transmisă în direct pe Facebook. Femeia era conștientă în momentul operației.

Jenna Schardt, în vârstă de 25 de ani, a fost supusă operației la Centrul Medical Metodist din Dallas, marți, pentru ai fi eliminate mai multe cheaguri de sânge formate pe suprafața creierului, care îi afectau capacitatea de a vorbi normal și îi provocau convulsii, potrivit FoxNews.

Femeia a fost la început anesteziată, iar după ce a fost tăiată, medicii au trezit-o, întrucât creierul nu are receptori de durere.

Un tehnician îi arăta imaginile femeii de pe un iPad, în timp ce o ruga să pronunțe anuminte cuvinte pentru a se asigura că părțile importante ale creierului ei nu erau afectate în timpul operației.

„Avem un sistem de urmărire GPS pentru creier și trebuie să găsim locurile pe care trebuie să le evităm”, a transmis doctorul Nimesh Patel, șeful spitalului de neurochirurgie, în timpul transmisiei live, care a durat aproximativ 45 de minute.

În timpul operației, cei care urmăreau live-ul transmis pe Facebook aveau posibilitatea să adreseze întrebări medicilor.

Tânăra a acceptat să fie supusă la intervenția chirurgicală în direct pentru a „elimina concepțiile greșite despre chirurgia creierului”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO